Út a megemlékezéshez

Halottak napján sokan indulnak útnak, hogy felkeressék szeretteik nyughelyét. Erre idén is a tömegközlekedés a legalkalmasabb, különösen a temetők körüli parkolás lehetőségeit tekintve.

title

 

A BKV több rendkívüli járatot is indít, a meglévő járatokat pedig sűrítik. Néhány módosítás már csütörtök-péntekre is életbe lép, a rövidebb követési időköz mellett egyes vonalakon nagyobb kapacitású járműveket közlekedtetnek. A rendkívüli járatok tíz órán át üzemelnek, jellemzően 7:30 és 17:30 között. Az alábbiakban a legforgalmasabb temetők megközelíthetőségét ismertetjük.

A Kerepesi temető az ünnep alatt is csak kötöttpályán lesz elérhető, igaz, a hétköznapi három (24, 28, 37) mellett egy negyedik rendkívüli villamosjárat, a 28B jelzésű is közlekedik, a Keleti és az Izraelita temető között.

A 24-es kivételével ugyanezen villamosok vehetők igénybe az Új köztemető felé is, kiegészülve a 68, 95, 202E menetrendszerinti és a 68A jelzésű, Kőbánya-Kispest és az Új köztemető között közlekedő rendkívüli buszjáratokkal. A villamosok és a 68-as busz 10 percenként, a 95-ös busz 7-8 percenként, a 68A jelzésű szintén 10 percenként, de csuklós busszal, míg a 202E 15 percenként, ugyancsak csuklós buszokkal áll az utasok rendelkezésére.

2

Tavaly ilyenkor Hannusok is jártak a Festetics utcában

A Farkasréti temetőbe az 59-es villamos és a 8-as busz 5 percenként, az 53-as busz a Fehérvári úttól 6 percenként jár.

1

Megemlékezőket hozott a Tatra

A Megyeri temetőhöz a menetrendszerinti három buszon (30, 122, 147) kívül egy 30B jelzésű, Újpest-Központ és Megyer, Szondi utca között közlekedő betétjárat is közlekedik, valamint a 30A járat helyett is teljes hosszon járó 30 jelzésű csuklós buszok lesznek. A 30 és a 30B is 7-8 percenként, utóbbi csak szóló buszokkal közlekedik.

A vasúton vasárnap ünnepnapi, hétfőn vasárnapi menetrend lesz érvényben, a vonatokat lehetőség szerint több kocsival indítják. A vasúttársaság javasolja, hogy a menetjegyeket elővételben váltsák meg, elkerülendő az ünnep előtti rohamot.

Szegeden idén a 3-3F járat (és a kapcsolódó villamospótlók) mellett a 4-es villamosvonal is halottak napi, külön menetrend szerint közlekedik.

Miskolcon november 1-től újra közlekednek a villamosok a Vasgyár és a Tiszai pályaudvar között, de külön temetői járat nincs, azonban ha a forgalom indokolja, tartalékjárműveket vetnek be.

3

Három Hannus a köztemetőnél

forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes