Szélesíthetik a repteret ellenőrző hatóságok jogkörét

A kormány ha kell, jogszabály-módosítással biztosít szélesebb ellenőrzési jogkört a légi közlekedés biztonságával foglalkozó hatóságoknak és szerveknek, annak érdekében, hogy többször ne fordulhasson elő a nyárihoz hasonló "leminősítés" – hangsúlyozta a kormányszóvivő és a légiközlekedési miniszteri biztos is azt követően, hogy a Budapest Airport visszanyerte a "clear" státuszt.

Nagy Anna kormányszóvivő pénteken az MTI-nek elmondta: a kormány mindent megtett annak érdekében, hogy a reptér minél hamarabb visszakapja a biztonsági minősítését. Erre az utasok és az ország jó híre érdekében is szükség volt, különösen az uniós elnökség előtt – mondta.
Márton Attila légiközlekedési miniszteri biztos is üdvözölte, hogy a Budapest Airport visszakapta a "clear" státuszt. "Erre számítottunk" – mondta, és elismerően szólt arról, hogy a reptér már az első ellenőrzést követően visszanyerte korábbi minősítését. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a továbbiakban az érintett szervek, hatóságok összehangolt munkájával a minőséget folyamatosan fenn kell tartani. A kormány elvárja a BA-tól, hogy mindent tegyen meg a munkavállalók folyamatos szakmai képzése érdekében, hogy ilyen ne fordulhasson elő többet – mondta.

Emlékeztetett rá, hogy a reptér júniusi "leminősítése" után tárcaközi bizottság állt fel, és foglalkozott a reptér biztonsági kérdéseivel. A minősítés visszaszerzése az összes érintett hatóság, a tárcaközi bizottság és a BA összehangolt munkájának eredménye – hangsúlyozta.
Márton Attila szerint végig kell gondolni, hogy kellenek-e kormányzati intézkedések, jogszabályi módosítások ahhoz, hogy az illetékes hatóságok nagyobb jogkört kaphassanak a reptereket üzemeltető cégek, a dolgozók szakmai felkészültségének ellenőrzésében.

A kormányzat minden segítséget megadott a clear minősítés visszaszerzéséhez, amit Márton Attila különösen fontosnak nevezett Magyarország uniós elnöksége előtt. A soros elnökség kiemelt biztonsági felkészülést igényel, amelyhez az állam minden feladatát maradéktalanul teljesíti – hangsúlyozta.
Márton Attila elmondta, hogy a tárcaközi bizottság ezzel befejezte a munkát, de a folyamatosan működő légiközlekedési védelmi bizottság a későbbiekben kiemelt figyelmet szentel a biztonsági színvonal fenntartására.

forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes