Szeretne mindent tudni a karrierépítésről?

Remegő láb, izzadó tenyér az állásinterjún… Vajon reális-e, amit bérként kapni szeretnék? Én, mint márka, avagy miért van egyre nagyobb szükségünk az önmarketingre?

Álláskeresés közben számtalan olyan kérdés merül fel az emberekben, amelyekre nem biztos, hogy kielégítő választ tudnak kapni. Az ismerősök, jóakarók tanácsai helyett érdemesebb inkább a szakemberekre hallgatni, akik tisztában vannak a legújabb toborzási trendekkel, és el tudják mondani nekünk, hogy mire számítsunk, amikor állást keresünk, mik a lehetőségeink a karrierépítésre. Sokan bele sem gondolnak, hányféle úton indulhatnának el! Például amíg nem találjuk meg a számunkra ideális elhelyezkedési lehetőséget, továbbképzéssel, nemzetközi tapasztalatszerzéssel is egyengethetjük a későbbi karrierünket. A HVG Állásbörze szervezői március 25–26-án arra a feladatra vállalkoztak, hogy a rendezvény látogatóinak felvonultassák a lehető legtöbb módozatot.

Lehetőségeink álláskeresőként

A 2010-es tavaszi HVG Állásbörzén 89 kiállító állás- és képzési ajánlatai közül válogathatnak az érdeklődők a SYMA Rendezvényközpontban. A közel 1500 konkrét állásajánlat mellett a végzős, pályakezdő vagy már tapasztalt diplomás álláskeresők feltérképezhetik az aktuális képzési kínálatot is. A helyszínen számtalan izgalmas szakmai program kedvez azoknak, akik szeretnének álláskeresési tanácsokat kapni vagy éppen szélesítenék szakmai látókörüket, és megismernék, milyen munkavégzési alternatívát kínálnak számukra az őket kereső vállalatok. A kiállítók listája megtekinthető a www.hvgallasborze.hu/kiallitok oldalon.

Hogyan adjuk el magunkat?

A szakmai programok közül kiemelkedik az Én, mint márka, avagy tedd magad eladhatóvá! című, friss HVG könyv könyvbemutatójával összekötött kerekasztal-beszélgetés, ahol március 25-én John Purkinssel, a könyv szerzőjével Liptai Gabriella, a Magyar Telekom Lakossági Szolgáltatások üzletág kommunikációs vezetője, Budaházy Árpád, a HVG Könyvek kiadóvezetője és Hajdú Zoltán, a Smart Staff Kft ügyvezetője beszélget. A kerekasztal témája a könyv apropóján olyan aktuális kérdéseket boncolgat, amelyekből az álláskeresésre, állásinterjúkra készülő látogatók is ihletet meríthetnek:

Miért van egyre nagyobb szükségünk önmarketingre? Mi az énmárka szerepe karrierünkben? Miért lényeges meghatároznunk az életcélunkat? Miért fontos tisztában lennünk képességeinkkel?

Milyen karrierlehetőségeink vannak?

A börze szervezői különleges programokkal is készültek az informatikusok, mérnökök és pénzügyi terület iránt érdeklődő látogatók számára.

Az informatikusok a napi munka és karrierlehetőségeiket a Nav N Go, a Microsoft Magyarország, az IT Services Hungary, a BalaBit IT Security és az IBM tolmácsolásában ismerhetik meg.

A gazdasági vonalat a CEU szakértője, Vörös Tibor Üzleti szimuláció az oktatásban című előadása erősíti, sőt az érdeklődők az AWD-nek köszönhetően pénzügyi tanácsadási szimulációban is kipróbálhatják az elméleti tudásukat.

A hazai mérnöki karrierlehetőségeket a Samsung, a Siemens, a Mercedes, a Nokia Komárom és az AUDI előadásaiból, valamint fiatal mérnökkutatók tudományos munkájának bemutatóiból és Barnaföldi Gergely Gábor fizikus Magyar kutatók a CERN-ben című izgalmas beszámolójából ismerhetik meg.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

A börzére és szakmai programjaira a www.hvgallasborze.hu oldalon lehet regisztrálni.

A cikk részletei->

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes