Szakmányban fejlesztenek a Volán-társaságok

Csaknem félmilliárd forintos fejlesztések fejeződtek be idén ősszel a Hajdú Volánnál és közel négyszázmillió forintot nyert el Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kisalföld Volán Zrt. közös konzorciuma is a dinamikus és fenntartható közlekedés fejlesztésére.

A teljes Hajdú Volán-projekt és a soproni forgalomirányító és utastájékoztató rendszer kivitelezője az IQSYS Zrt. A fejlesztések finanszírozására az Európai Unió, valamint a Magyar Köztársaság költségvetése egyszeri, vissza nem térítendő 399 004 353 forint támogatást nyújtott, a fennmaradó 100 millió forintot pedig a Hajdú Volán Zrt. fedezte.

Az új rendszernek köszönhetően nagymértékben javul a társaság által nyújtott szolgáltatások színvonala – állítja az IQSYS közleménye.
A Hajdú Volánéhoz hasonló nagy projekt indul el a napokban Sopronban is. A helyi önkormányzat, valamint a Kisalföld Volán közös konzorciumot alkotva sikeresen pályázott a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatára. A pályázat célja, hogy magas színvonalú, kiszámíthatóbb legyen a tömegközlekedés Sopronban. A beruházás összköltsége 367 987 000 forint, amelynek tízszázalékos önrészét a konzorcium biztosította. A forgalomirányítási és utastájékoztatási projekt kivitelezője az IQSYS Zrt.

forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes