Szakmai döntés született a midibusztenderen

A midibuszok üzemeltetésére szóló tender kiírásakor, majd a közbeszerzési eljáráson történt –szigorúan szakmai – döntés meghozatalakor is a fővárosiak kényelme volt az elsődleges szempont. Emellett a BKV Zrt. ugyanilyen fontosnak tartotta azt is, hogy munkavállalóinak megélhetése se kerüljön veszélybe.

Mondvacsinált tehát az a konfliktus, amelyet a BKV buszos szakszervezetei által Tarlós Istvánnak írt nyílt levél sugall, hiszen az új, korszerűbb szolgáltatás a budapesti közösségi közlekedés színvonalát emeli, a döntés egy év alatt akár több százmillió forintos megtakarítást eredményez, és a BKV nem tervezi járművezetőinek elbocsátását.

A BKV Zrt. azért döntött a midibusztender kiírása mellett, mert az IK 405-ös típusú autóbusszal jelenleg is végzett szolgáltatását a járatkimaradások, műszaki hibák miatt rengeteg – jogos – kritika érte. Mint arról a társaság a múlt héten tájékoztatást adott, hamarosan új, magyar gyártmányú, alacsonypadlós, légkondicionálóval ellátott, környezetbarát Webasto S91-es típusú autóbuszok közlekednek a jellemzően kiemelt turisztikai célpontok közelében. A döntés tehát egyértelműen az utazók érdekeit szolgálja, ellentétben azzal, amit a BKV 26 szakszervezete közül a nyílt levelet fogalmazó 3 szakszervezet tévesen állít.

A közbeszerzési eljárás lefolytatása után hozott döntés szigorúan szakmai alapon történt. Ennek eredményeként a jelenlegi – Ikarus – midibuszok 541 forintos kilométerenkénti  üzemeltetési önköltségével szemben a jövőben az – Orangeways által üzemeltetett – új midibuszok költsége, a jármű ráosztott lízingdíja ellenére is 379 forintra csökken. A nyertes pályázó által megajánlott díj a közlekedési vállalatnak egy év alatt meghatározó, akár több százmillió forintos megtakarítást is lehetővé tesz.

A BKV Zrt. tudatta azt is: a midibuszos szolgáltatás kiszervezése miatt a járművezetői elbocsátását nem tervezi, a midibusztenderrel az utazási színvonal emelése, valamint a midibuszok gazdaságosabb üzemeltetése volt a cél.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes