Szabadkára települ a német autóalkatrészgyár

Ingyen terület és minden dolgozó után 1,4 millió forintnyi állami támogatás

Lengyel és cseh gyárai után – Magyarországot "átugorva" – a szerbiai Szabadkán nyit autóalkatrészgyárat a német Norma Group. A befektetésért ingyen terület és minden munkás után 1,4 millió forint állami támogatás járt.

Tizenegymillió eurót – mintegy 3,2 milliárd forint – fektet be Szabadkán az autóalkatrészeket gyártó Norma Group.

A német társaság a vajdasági várostól ingyen kapott építési területet.

A vállalat elsősorban európai székelyű autógyárakkal dolgozik együtt. Jelenleg 12 üzeme működik világszerte, Kelet-Európában eddig Lengyelországban és Csehországban volt jelen. A cégnek összesen 3 ezer 400 alkalmazottja van.

Szabadkán a tervek szerint 327 embernek tudnak majd munkát adni. Amennyiben nő a kereslet alkatrészeik iránt, terveik szerint 500-ra növelik majd az alkalmazottak számát – írja a Magyar Szó című vajdasági napilap csütörtökön internetes oldalán.

A szerb gazdasági és regionális fejlesztési minisztérium, illetve a Külföldi Befektetés és Kivitelösztönző Ügynökség (SIEPA) a Norma Groupnak minden új munkahely megnyitásáért ötezer euró (mintegy 1,4 millió forint) támogatást biztosított. Ez összesen 1 millió 635 ezer eurót (474 millió forint) jelent.

Szabadkán a vállalat üzeme összesen 12 ezer négyzetméteren működik majd. A termékeket kizárólag kivitelre gyártják majd Közép- és Nyugat-Európába.

Az építési munkálatokat novemberben, a gyártást 2011 júliusában kezdik meg. A munkások felvételét a jövő év elején megkezdik, és a betanítás során lengyelországi képzésen vesznek majd részt.

Forrás: nol.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes