Start Zrt. az innovációról: vissza nem térítendő források helyett visszatérítendő támogatásra van szükség

Start Tőkegarancia Zrt. szerint a vállalati innováció közösségi forrásból történő finanszírozásában is legyen elvárás a megtérülés, azt befektetésként és nem támogatásként kell kezelni.

A versenyszféra tapasztalatait érdemes átültetni a uniós vagy hazai állami forrásokból történő finanszírozásáná, a vállalkozások innovációs projektjeit vissza nem térítendő források helyett, visszatérítendő támogatásokkal indokolt finanszírozni – közölte a társaság. Szerintük a piaci szemléletű közvetítők bevonása hatékonyabb forrásfelhasználást eredményezne, a finanszírozók – az állam és a magántőke befektetők – megosztott kockázata mellett.

Zoltán Csaba, a Start Zrt. vezérigazgatója a közleményben kiemeli: a közösségi forrásokat is elsősorban befektetésként és nem elköltendő támogatásként kell kezelni, amelytől elvárható, hogy legyen gazdasági eredménye is.

A Start Tőkegarancia Zrt. két pénzügyi terméket kínál, melyek a magyarországi kis- és középvállalkozások fejlesztési tőkéhez és vissza nem térítendő Európai Uniós támogatáshoz jutását segítik elő. A Start Zrt. kezességvállalásainak teljesítését a 6,7 milliárd forint értékű Start Garancia Alap biztosítja.

forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes