Összeolvad a United Airlines és a Continental Airlines

Megegyezéssel végződtek a tárgyalások a Continental Airlines és a United Airlines között. A két cég egyesül, amellyel a bevételek tekintetében a világ legnagyobb légitársasága jöhet létre. A tranzakció részvénycserével valósul meg, amelynek összértéke meghaladja a 3.15 milliárd dollárt.

Több hete húzódtak a tárgyalások a United Airlines és a Continental Airlines között, főként az ár körül folytak viták. A tranzakciót teljes mértékben részvénycserével finanszírozza a társaság, a Continental Airlines tulajdonosai részvényenként 1.05 UAL részvényhez jutnak a megállapodás keretein belül. A UAL Corp. jelenlegi tulajdonosai végül összesen 55%-os részesedéshez jutnak a létrejövő vállalatban, a Continental részvényeseinek tulajdonrésze pedig 45% lesz.

A két légitársaság éves bevételei elérhetik a 29 milliárd dollárt és a két cég menedzsmentjének várakozásai szerint 2013-ra éves szinten 1-1.2 milliárd dollár közötti eredménynövekedést érhet el a társaság. Ebből 800 és 900 millió dollár közötti összeget tehetnek ki a bevételek növekedésének eredményhatásai, ami a két légitársaság hálózatának egyesítésével elért szinergiahatásokból következik. Ehhez képest a fúzióval kapcsolatos egyszeri költségek 1.2 milliárd dollárra rúghatnak három éves időtávon.

A tranzakció várhatóan a negyedik negyedévben zárul, egyelőre még a versenyhatóságok jóváhagyására vár. A fúzióval erősödik a cég pénzügyi helyzete, amely szükséges ahhoz, hogy a véghezvigyék a termékek és szolgáltatások fejlesztéséhez szükséges beruházásokat – nyilatkozta a UAL vezérigazgatója a fúziót kommentálva.

A két légitársaság már 2008-ban is folytatott fúziós tárgyalásokat, akkor azonban a Continental Airlines kihátrált a tranzakció mögül, ugyanis az olajár akkori szárnyalása következtében a United Airlines pénzügyi helyzete megingott.

Az egyesült légitársaság évente több mint 144 millió utast szállíthat és 59 ország 370 célállomására repül. A két légitársaság részvényei 3%-os pluszba landültek ma a hírre a nyitás előtti kereskedésben.

 

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes