Sportos, lezárt Budapest

Szerdától vasárnapig Triatlon Világbajnokságot rendeznek Budapesten. Ahogyan azt már korábban is hírül adtuk, a versenyek miatt számos közlekedési korlátozásra kell számítani: ezek részleteit ismertetjük az alábbiakban.

title

A rangos versenysorozat központját a Roosevelt téren emelték, ezért a legnagyobb változásokra az errefelé közlekedő 16-os és 105-ös autóbuszvonalakon kell számítani. A pénteki napon este nyolc órától lezárják a Lánchidat és a Roosevelt teret, ezért ezen a napon üzemzárásig, valamint szombaton este hattól szintén üzemzárásig a két autóbuszvonal járművei az Ybl Miklós tér, a Krisztina körút, az Erzsébet híd, a Ferenciek tere és a Rákóczi út érintésével közlekednek mindkét irányban. A szombati napon üzemkezdettől este hatig, továbbá vasárnap egész nap a Lánchíd utcát és a Clark Ádám teret is lezárják a forgalom elől, ezért a 16-os és 105-ös buszok ebben az időszakban nem az Alagút, hanem az Attila út felé közlekednek mindkét irányban.

A szombat délelőtti–vasárnapi lezárás a 86-os busz közlekedésére is hatással lesz: a járművek az Árpád fejedelem útja után a Török utca, a Margit körút, a Moszkva tér és a Krisztina körút érintésével érik el a Döbrentei teret és eredeti útvonalukat, Óbuda irányában a Vérmező út, a Margit körút és a Bem József utca, a Bem József tér és a Bem rakpart felé közlekednek.

A hétvégi napokon hajnali fél hattól este hatig a 19-es és 41-es villamosok két útvonalon, Dél-Buda és a Moszkva tér, továbbá a Batthyány tér és a Döbrentei tér között járnak majd. A kettes villamos forgalmában szombaton fél tíztől, vasárnap pedig fél egytől este hétig várható változás: a szerelvények a Vágóhíd és a Boráros tér között viszik az utasokat, a belső szakaszon pótlás nincs. A Kossuth téri trolibuszok (70-78) a Vértanúk terén fordulnak vissza, majd a Báthory utca és a Szemere utca érintésével térnek rá eredeti útvonalukra. A csak hétvégén közlekedő 115-ös autóbusz ezeken a napokon a Honvéd utca – Báthory utca (Kossuth Lajos tér) – Báthory utca – Szemere utca – Kálmán Imre utca – Bajcsy-Zsilinszky út – József Attila utca – József nádor tér vonalon szállít utasokat.

Szombaton hajnali fél hattól tizenegy óráig, vasárnap tizennégy óráig a 103-as és 33-as buszok is terelt útvonalon közlekednek, mert lezárják a Budafoki és a Dombóvári utat, valamint a Pázmány Péter sétányt. A 103-as a Hengermalom út és a Szerémi út felé, a 33-as pedig a Budafoki út, az Október huszonharmadika utca és a Fehérvári út felé kerüli el a lezárt területeket.

Hubay Miklós

Forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes