Sony-tévégyártás: szlovák outsourcing

Eladja a Sony a szlovákiai Nyitrában működő gyárát. A vevő egy tajvani gyártáskiszervező cég, Hon Hai Precisions Industry a nevük, és nyomott áron vásároltak. A Sony tizedelt.

A 2500 emberrel évi négymillió tévét gyártó vállalat reális áron cserél gazdát – nyilatkozta a Sony szóvivője. A japán elektronikai cég tovább folytatja a Sir Howard Stringer elnök-vezérigazgató által indított átszervezés, amelynek következtében 2008 vége óta 57 gyárából tizenötön adott túl.

A lépést alapvetően a költségcsökkentési kényszer indokolta, illetve, hogy a Sony-nak már nem érte meg tovább sanyargatni a beszállítóit. Ezért döntött a tevékenység kiszervezése mellett.

A Hon Hai azonban nem vehette meg a teljes gyárat illetve céget, mert a Sony úgy döntött, hogy a részvények tíz százalékát a jövőben is megtartja.

A Napi Gazdaságnak nyilatkozó Préda István – a cégeladásokat szervező MB Partners vezetője – azt hangsúlyozta, hogy az ilyesfajta fontolva eladások esetében nagyon  gyakori, hogy az eladó megtart egy kisebbségi üzletrészt. Azért, hogy továbbra is belelásson a könyvekbe.

Ráadásul, ez, a szakmában "butaság elleni biztosításnak" nevezett technika arra is jó, hogy amennyiben a portéka később szárnyalni kezd, az eladó részesedjen a jövőbeni potenciálból, illetve az kevésbé fájjon neki, hogy anno rossz döntést hozott. Korábban úgy tűnt, hogy a kisméretű LCD-k gyártásában még lát fantáziát a Sony, most azonban inkább veszteséggel eladja 2005-ben a Seiko Epso-tól vett yasui gyárát is a Kyocerának.

Forrás: Napi Online

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes