A Wienerberger együttműködik a Vöröskereszttel az árvíz által sújtott épületek újjáépítésében

A Wienerberger, Magyarország egyik legnagyobb építőanyag gyártója a Vöröskereszttel együttműködve átfogó koncepciót dolgozott ki, hogy segítse az árvíz által sújtott régiókban a megrongálódott épületek helyreállítását.

See full size image

Az elmúlt időszak árvizei következtében országszerte több mint háromezer lakóház sérült meg, a leginkább érintett borsodi régióban közel háromszáz otthon vált lakhatatlanná. Így az újjáépítés során építőanyagra van a legnagyobb szükség. Ezt felismerve a Wienerberger Téglaipari zRt. a Vöröskereszttel együttműködve egy olyan átfogó koncepció kidolgozásában vállal szerepet, amely hosszú távon egy egész régión képes segíteni. A kezdeményezés célja, hogy tartós értéket képviselő, modern technológiával épített, árvízálló, ugyanakkor energiatakarékos, minőségi otthonhoz juttassa a fedél nélkül maradt állampolgárokat.

Az árvízkárosultak helyzete a Wienerberger munkatársait sem hagyta hidegen. A vállalat munkatársai saját erőből 350 000 Ft értékben gyűjtöttek tartós élelmiszereket és tisztítószereket, ezenkívül önkéntes munkával is segítenek a rászorulóknak.

A tartós élelmiszer és tisztítószer adományt a Wienerberger képviselője július elején adta át a Vöröskereszt Miskolci Regionális Igazgatóságának, akik a segélycsomagokat a rászoruló települések lakóinak juttatják el. Az újjáépítési munkából a dolgozók a segélyszervezet szervezésében a nyár folyamán, legkésőbb az építkezési munkák megkezdésekor veszik ki részüket

 

Forrás: epulettar.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes