Segítség a bajban – NIT Hungary Közlemény

A NiT Hungary elnökségének döntése értelmében szervezetünk is segítséget és támogatást nyújt az árvízhelyzet miatt nehéz helyzetbe került családok részére.

Az elmúlt hetekben hazánkban tapasztalható ár- és belvizek megdöbbentő képeivel valamennyien találkozhattunk a médiában, és tagjaink között is számos olyan akad, aki személyesen is átélte a szélsőséges európai időjárás által okozott árvizek és belvizek borzalmait. Mindannyian tudjuk, hogy ma számtalan háztartás kénytelen személyes tragédiaként átélni házának, vagyonának, terményének elvesztését, egzisztenciájának romba dőlését.

A gátakon példátlan lakossági összefogást tapasztalhattunk a súlyos helyzetben. Aki csak tudott, közreműködött a vagyonmentésben, idegen emberek nyújtottak egymásnak segítő kezet, áldoztak anyagi eszközöket mások kárának enyhítésére. A neheze azonban még csak most következik. Az ár levonulóban, a talajvíz is apadóban, de a kárt szenvedett családok egzisztenciájának újraépítése ennél jóval nehezebb és hosszadalmasabb feladat. Ebben a munkában talán még fontosabb a segítség és az empátia, mint a közvetlen kármentésben, hiszen a közvetlen veszély elmúltával könnyen feledésbe merül a gond, a probléma.

A NiT Hungary elnöksége 2010. június 16-i elnökségi ülésén értékelte az árvíz következményeit, és a károsultak nehéz helyzetét átélve úgy döntött, szervezetünk a maga módján nyújt támogatást az érintettek részére. Mivel a súlyos helyzet még súlyosabb azok számára, akik gyermekként élik át a tragédiát, a NiT Hungary elnöksége úgy döntött, hogy az árvízkárosult családok gyermekei számára nyújt kárpótlást a nyilvánvalóan elvesztett nyári élményekért, az elmaradt nyaralásért és az átélt borzalmakért, enyhítve ezzel a szülőkre most háruló nehézségeket is.

Az elnökségi ülésen döntés született arról, hogy a NiT Hungary ezen a nyáron két alkalommal, összesen 60 árvízkárosult gyermek teljes ellátású üdültetését finanszírozza a ceglédi Diáktáborban. Szervezetünk elnöke, Füle László a diáktábor egyik tulajdonosaként kedvezményes árakkal biztosít helyet két turnusban a gyermekeknek. 2010. július 05. és 11. között Edelénybőlérkeznek gyerekek 2 kísérővel, míg a másik turnus július 12. és 18. között Felsőzsolcáról érkezik, szintén két pedagóguskíséretében.
Az elnökség döntése értelmében a gyermekek szállítását, teljes ellátását és a szabadidős programok költségeit a NiT Hungary finanszírozza. A szervezet elnöksége – bízva a tagság megértésében és együttérző támogatásában – őszintén reméli, hogy a felajánlással hozzájárulhat a tragédiában személyesen érintett gyermekek teljes mentális feltöltődéséhez, kikapcsolódásához, és az átélt borzalmak mielőbbi elfeledéséhez.

A Ceglédi Diáktábor helyszíne és kellemes környezete kiválóan alkalmas arra, hogy a gyermekek számára pótolja az elmaradt nyaralások élményét. A tábor hivatalos weboldalán, a www.diak-tabor.hu oldalon részletes tájékoztatást olvashatnak a tábor által nyújtott szolgáltatásokról. A táborról készített rövid, képekkel illusztrált összeállításunkat az alábbi hivatkozás alatt tekinthetik meg.

A ceglédi Diáktábor – PDF
A ceglédi Diáktábor – Word

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes