Rövidlátás ellen „szemüveget” a magyar kkv-knak!

 

A bizalom a legfontosabb tényező, ami ma az országban hiányzik – fogalmazott a napokban egy olyan német üzletember, aki már 20 éve él Magyarországon.

Alf Martienssen a Kapcsolatépítő Üzleti Randi Klubnak adott interjújában kifejtette: Már egy telefonbeszélgetés során sem hiszi el senki, hogy az vagyok, akinek mondom magam. – Ilyen gondolkodási alappal egy külföldi számára nem érthető, hogy ebben az országban miért kell cég- és anyakönyvi kivonattal együtt utazni annak, aki valamit el szeretne intézni. Ameddig a politikai erő egyértelműen nem a gazdaságért, hanem csak a politikai szereplők jólétéért küzd, addig a bizalom sem fog megjelenni. Ezért a legfontosabbak most azok a tettek, amelyek megteremtik a bizalmat a gazdaságban, a hazai vállalkozások között.
Ezután, a fekete-fehér gondolkodásmódot kellene, hogy felváltsa az együttműködés alapelve. Ha ez sikerült, akkor véleményem szerint minden más is egyszerűbb lesz.

- A rendszerváltás óta eltelt években soha nem volt meg az a bizalom a gazdaság és a politika résztvevői között, ami stratégiai szövetséghez vezetett volna. Ez a bizalmatlanság még sokkal inkább jellemző a KKV szektorra, ami leginkább a rövid távú gondolkodásban ölt testet. A KKV vezetők – ha jól és okosan tették a dolgukat – sok mindent elérhettek. Ha ez most párosulna egy, a bizalmat támogató és a jövőre építő gondolkodással, akkor talán nagyobb esély van a felemelkedésre. Ez minden vállalkozásnak elemi érdeke – zárta gondolatait a német üzletember.

Nem véletlen tehát, hogy Alf Martienssen is az április végén induló, számos szakmai szervezet közreműködésével megvalósuló, országos Kézfogás Program mellé állt, amelynek a célja, hogy a magyar kis- és középvállalkozások megismerjék és megtanulják, hogyan építsenek bizalmat cégük iránt, hogyan alakítsanak ki hatékony együttműködéseket. A Kézfogás Programról bővebb információt lehet találni a http://kezfogas.uzletirandi.hu weboldalon.

Névjegy:
Alf Martienssen Németországban született, és már a rendszerváltáskor bekapcsolódott Magyarország gazdasági életébe. 1993-ban felépítette a Merten Csoportot. Számos KKV stratégiai, menedzsment és/vagy marketing tanácsadóként komplex támogatást nyújtott különböző cégek piaci pozíciójának elérésében (pld. Lasselsberger-Knauf, Mart, Épker, AdviseSoft, Erdőkémia, vagy nagyobb vállalatok, pld. E.ON, Strabag). 2004 óta elnökségi tag a legnagyobb ágazat független érdekképviselői szervezetben, a Joint Venture Szövetségben. 2009 óta a Joint Venture Szövetség KKV bizottságának vezetője.

További információ: KÜR Klub, Vereb István, Tel./fax: 62/436-416, 20/992-54-59, info@uzletirandi.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes