Értékőrző leépítés: a HR és a pszichológia közös területe

Azok a HR szakemberek és vezetők, akik nem csak túl akarnak lenni a felmondáson, hanem az elbocsátottakra, a megmaradó dolgozókra és a szervezet hatékonyságára is vigyázni akarnak, gyakran úgy érzik, hogy megoldási módjaik nem elégségesek ehhez.

A felmondások, a leépítések végrehajtói a cégek vezetői illetve HR szakemberei, így nagy gyakorlatuk van az elbocsátások kivitelezésében. Ezt tudva, vagy ennek ellenére ajánljuk számukra ezt az írást.
Egy cég építése, növekedésének segítése és új emberek felvétele vonzó feladat, mert örömteli, lelkesítő és pozitív szerepet élhetnek át benne a résztvevők. Ugyanakkor a tevékenységek, méretek leépítése és a munkatársak elbocsátása érzelmileg megterhelő valamennyi résztvevő számára, számos kérdést vet fel, sok nehézséget hordoz.

A leépítésre került dolgozók és a gyászreakció

A leépített munkatársakat sokszor váratlanul éri a felmondás. Részben a cég vezetői gyakran pozitívabb képet festenek a jövőről, mint a valóság. Részben a felmondás miatti szorongás úgynevezett éretlen lelki elhárító mechanizmusok aktivizálódásával jár együtt (például meg nem történtté tevés, ellentétbe fordítás, idealizálás), ami pozitív irányban torzítja a valóság észlelését.

A cikk részletei –>

- HR Portál -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes