Rosszul járhat a magyar logisztikai szakma

Széles nyomtávon előznek az oroszok

Igen rosszul jár a magyar logisztikai szakma, ha Magyarországot elkerülve épül meg az orosz szabvány szerinti széles nyomtávú vasút, amiről az orosz, az ukrán, a szlovák és az osztrák államvasutak vezetői tanácskoztak Pozsonyban, amikor Dmitrij Medvegyev orosz elnök – útban Prágába – Pozsonyban megállt.

Viszonylag kevés figyelmet kapott, hogy Dmitrij Medvegyev orosz elnök megállt Pozsonyban, mielőtt Barack Obama amerikai elnökkel találkozott volna Prágában, hogy aláírják a hadászati támadó fegyverekről szóló új szerződést.

Pedig a hazai logisztikai cégek szempontjából igen fontos hír, hogy ott az orosz, az ukrán, a szlovák és az osztrák államvasutak vezetői is tárgyalásokat folytattak, egy olyan, orosz szabványú, széles nyomtávú vasút kiépítéséről, amely az osztrák határig húzódhat. Megbízták a német Roland Berger céget, hogy hat hónapon belül készítse el a terv részletes elemzését, amely választ ad arra, vajon nyereséges beruházás lenne-e a széles nyomtávú vasút meghosszabbítása Kassától Pozsonyig, majd Bécsig.

A tanulmánynak ki kell derítenie, hogy mekkora lenne az elkészülő új vasúti pálya kihasználtsága. Ugyanakkor már a tervezés gondolata is felkeltette Berlin érdeklődését. A beruházásnak köszönhetően ugyanis nyugatról a transzszibériai vonalon keresztül könnyedén lehetne szállítani vasúton a nyugat-európai árut.

Népszabadság

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes