Örömhír: nem drágulnak a bérletek májustól!

Nem drágulnak a vasúti 2. osztályú, és a buszbérletek májustól, és lesz első osztályú vonatbérlet is – tartalmazza a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter új rendelete. Egy korábbi rendeletalapján – szintén májustól – a vonat- és buszbérleteknél egységesen 86 százalékos lesz a munkába járók munkaadói támogatása.

 

Egy februári kormányrendelet szerint a vonat 2. osztályú és az autóbusz bérletnél egyaránt az ár legalább 86 százalékát kell átvállalnia a munkaadónak.

A közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter új rendelete – a kormányrendelethez igazodva – a mellékletében megszünteti a busz-, illetve a vonatbérlet árának a megbontását a munkaadó és a munkavállaló által fizetendő részre, és megadja a vonat 1. osztályú bérlet árát is, amiből – a kormányrendelet szerint – a munkaadó nem köteles részt vállalni.

A közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter rendelete szerint például a 30 kilométeres busz és 2. osztályú vonat bérlet ára 21.100 forint marad, viszont az első osztályú vasúti bérlet ára 26.400 forint lesz.

A 30 kilométeres bérletnél maradva: eddig a buszbérletből 4.200 forintot fizetett a munkavállaló, és 16.900 forintot – 80 százalékot – a munkaadó. A vonatbérletnél viszont a munkavállaló csak 3 ezer forintot fizetett, és a 21.100 forintból fennmaradó 18.100 forint – 86 százalék – a munkaadó költsége volt. Májustól mindkét bérletnél 3 ezer forint lesz a munkavállalót érintő rész.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes