Rendőrsors a gátakon: többnapos munka alvás és étel nélkül

Nyílt levelet küldött a szakszervezet Pintér Sándornak a siralmas körülmények miatt. A rendőrök az ellátásra, a szállás és a koordináció teljes hiányára panaszkodnak.

Pongó Géza főtitkár hétfőn azért fordult a belügyminiszterhez, mert a katasztrófa sújtotta területekre vezényelt rendőri állomány ellátásával és pihentetésével kapcsolatban is több szervezési hibát észleltek.
A szakszervezet kifogásolja, hogy egyes településekre jóval több, máshová pedig jelentősen kevesebb élelmiszert küldtek, mint amennyire szükség lett volna, és az ivóvíz sem mindenhol elég.
Az FRSZ szóvá teszi, hogy néhol több, mint kétszer annyi rendőrt vezényeltek, mint amennyire szükség lett volna, miközben eredeti szolgálati helyükön alig maradt valaki. A Hajdú-Bihar megyei rendőröket 24 órás szolgálatba rendelték be, a váltás azonban elmaradt, ráadásul órákon át nem kaptak feladatot.
A koordináció hiányára utal az is, hogy az Ongára vezényelt, pihenőjét megkezdő állományt az éjszaka közepén csak azért keltették fel, hogy vonuljanak át egy Miskolcon kijelölt szállásra, ami két órával rövidítette meg pihenőjüket, majd az előre kijelölt időpontnál hamarabb riadóztatták őket, hogy vonuljanak vissza eredeti bevetési helyükre. Az állomány így szombat éjjel mindössze négy órát tudott aludni, úgy, hogy az előző éjszaka is csak két óra pihenőt kaptak.
A levél szerint a tisztálkodási lehetőségek siralmasak, még mobil vécéből sincs elég, tábori ágyak helyett szivacson, a földön alszanak a rendőrök.
Mindezekre tekintettel a szakszervezet kezdeményezi Pintér Sándor miniszter soron kívüli intézkedését.

Forrás: Független Hírügynökség/Hír24

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes