Érdemes gázautóra váltani

Az elmúlt évek visszaesése után megugrott az érdeklődés a gázüzemű autók iránt.

A benzin árának jelentős emelkedésével párhuzamosan nő az érdeklődés a benzin-gáz vegyes üzemű autók iránt – írja a Világgazdaság. Az LPG literjének ára 170 forint körül alakul – miközben a 95-ös benzin 330 forintba kerül -, így még akkor is meg lehet spórolni az üzemanyagköltség egyharmadát, ha a gázüzem miatt 16-18 százalékkal többet fogyaszt az autó, mert a gáznak kisebb a fűtőértéke, mint a benzinnek.

A MedicCar gázrendszer-beszerelő cégnél azt mondták a lapnak, hogy január óta nő az átállásra jelentkezők száma. Átlagosan négyéves autókat módosítanak, főként Suzukikat. Az utóbbi időben nőtt a nagyobb autók aránya, mert a használt autók ára olyan sokat csökkent, hogy ma már egy néhány éves nagyobb autó nem drágább, mint egy új kisautó, így sokan inkább nagyot vesznek, és esetleg vegyes üzeművé alakíttatják.

A beszerelés 180-270 ezer forintba kerül, az elmúlt 5-6 évben nem változott az ár. Ugyanakkor van még tere a bővülésnek: a hárommilliós magyar személyautó-állományból csak 75 ezer gázos, tavaly csak 24,5 ezer tonna autógáz fogyott szemben az öt évvel ezelőtti 32,2 ezer tonnával.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes