RCH: több ezres elbocsátás jön?

VDSzSz közleménye szerint több mint ezer dolgozó elbocsátásáról beszélt az RCA elnöke, így a szakszervezet azon az állásponton van, hogy nem kerülhető el a sztrájk.

Nem kerülhető el a sztrájk a Rail Cargo Hungarianál (RCH), az osztrák tulajdonos képviselője a csütörtöki konzultáción ugyanis nem vonta vissza a magyar leányvállalatánál korábban bejelentett csoportos létszámleépítést – közölte a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz).

A VDSzSz közleménye szerint Friedrich Macher, a Rail Cargo Austria Igazgatóságának elnöke a konzultáción újabb elbocsátások tényét erősítette meg: az eddigi 610 munkahely megszüntetése helyett már összesen 929 fizikai és 80 szellemi munkakörben dolgozótól válna meg az RCH jövőre.

Ezzel újra bebizonyosodott – állítja a vasúti dolgozók reprezentatív érdekképviselete -, hogy a magyar leányvállalat vezetésének egyáltalán nincs beleszólása a létszámleépítésbe. (Ezt az RCH humánerőforrás igazgatója a legutóbbi, tulajdonos részvétele nélkül megtartott egyeztetésen be is ismerte.) Ezért a VDSzSz felkészült a munkabeszüntetésre, és a sztrájkba hívó plakátok a napokban érkeznek meg a munkavállalókhoz szerte az országban – tudatja a szakszervezeti közlemény.

forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes