RCH: Intézkedések a hosszú távú működés képesség biztosításáért

A Rail Cargo Hungaria Zrt. Központi Üzemi Tanácsának (KÜT) október 12-ei ülésén ismertették a társaság új, hatékony foglalkoztatási rendszerére kidolgozott javaslatot.

Kovács Imre elnök-vezérigazgató ismételten leszögezte, hogy a Rail Cargo Hungaria a jövőben is a magas foglalkoztatási szint fenntartására törekszik olyan mértékben, ahogyan azt a gazdasági helyzet lehetővé teszi.

A KÜT ülésen a vállalatvezető bejelentette, hogy a társaság működési folyamatainak elemzése alapján az állományi létszámra vonatkozó 2011. évi terv jelenleg az ideinél 460 fővel kevesebb munkavállalóval számol.

A vállalat arra kéri a szakszervezeteket, hogy a több ezer munkahely megőrzése érdekében támogassák a piacvezető magyar vasúti fuvarozó társaság működőképességének fenntartására tett erőfeszítéseket. A létszámcsökkentés ezeknek csak egyik, de nélkülözhetetlen feltétele.
Egyúttal bejelentette, hogy a tervezett létszámleépítés végrehajtásáról a törvényekben előírt konzultációkat a vállalat a tervek szerint október 21-én kezdi meg, a területi konzultációk pedig novemberben kezdődnek.

A vállalat a privatizáció óta eltelt időben a csökkenő fuvarmegbízások ellenére is gyakorlatilag változatlan szinten őrizte meg átlagos foglalkoztatási létszámát és biztosította a privatizációs szerződésben vállalt foglalkoztatási garanciát. A hónapok óta folyó elemzések egyértelműen azt mutatják, hogy a jelen körülmények között már nem tartható fenn a háromezres munkavállalói létszám.

A 2011-es gazdálkodás tervezésekor a továbbiakban számításba kell venni még a folyamatváltozások ütemezését, a folyamatok átalakításának hatásait is. A vállalati létszám további alakulását befolyásolhatja a költségtételek alakulása, amelyekről jelenleg is folynak a tárgyalások a cég beszállítóival.

A Rail Cargo Hungaria bízik abban, hogy megőrizheti országos területi lefedettségét, valamint az ennek ellátásához szükséges munkaerő állományt. A Rail Cargo Hungaria az egyeztetések és a tárgyalások sikerében érdekelt. A vállalat számít a szakszervezetekkel való megegyezésre és nem látja a logikát a szakszervezeteknek az egyeztetések lezárása előtt hangoztatott, munkabeszüntetésre vonatkozó nyilatkozataiban.

További információk:
Kurdi Mónika
Marketing- és kommunikációs igazgató
e-mail: press@railcargo.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes