Rácalmásról szállíthatják a Volkswagen csoport abroncsait

91_1 Hír kép

A Hankook Tire magyarországi gyára “A” minősítést kapott a Volkswagen beszállítói auditján. A rácalmási gyár első gyári felszerelésű (OE) abroncsokat gyárt a Volkswagen számára.

Többek között a Volkswagen T5 modelljei is Magyarországon gyártott Hankook gumikon gurulnak le a szerelőszalagról az egy éve elvégzett első audit óta. Európa legnagyobb autógyártója a szakértők körében „T5”-ként emlegetett népszerű Transporter család ötödik generációját az új Hankook Radial RA 28-as, 205/65 R 16 C és 215/65 R 16 C méretű abroncsokkal szereli fel.

A Radial RA 28 speciálisan kiegyensúlyozott abroncs, amely tökéletes megoldás az ilyen jellegű autókhoz minden helyzetben. Nem csak, hogy kizárólagosan a hannoveri Volkswagen Nutzfahrzeuge részére szállítják, hanem ez az első abroncs, amelyet európai autógyártónak szállítanak közvetlenül a Hankook Tire magyarországi gyárából.

Az idén februárban sikeresen lezajlott audit azt jelenti, hogy mostantól a Hankook Tire magyarországi gyára a Volkswagen csoport valamennyi modelljének szállíthat abroncsokat, amelyre az abroncsgyártó rendelkezik első gyári felszerelésre vonatkozó jóváhagyásokkal. A koreai vállalat hosszú ideje beszállítója a Volkswagennek. A T5 mellett jelenleg a Volkswagen csoport több modelljére is gyárt abroncsokat, mint például a Polo, Golf, Golf Plus, Touran, Tiguan, Caddy, Caddy Maxi, valamint az Audi A3.

A Hankook Tire rácalmási gyárában jelenleg több mint 1300 alkalmazott megközelítőleg 15 000 abroncsot gyárt naponta. A magyarországi gyár a Volkswagen mellett jelenleg a Hyundai Csehországban gyártott i30-as modellje számára is szállít abroncsokat.

2009 januárjában a Hankook rácalmási gyára megkapta az ISO/TS 16949:2002-es tanúsítványt, és ezzel gyakorlatilag már megfelelt mindazon követelményeknek, amelyeket általában az európai autógyártók támasztanak a minőségirányítási rendszert illetően az első gyári felszerelést gyártó beszállítóknak.

Forrás: vg.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes