Raktárpiaci helyzet

A fővárosi agglomeráció logisztikai ingatlanpiacára a korábbinál kevesebb új kapacitás lépett be a második negyedévben – derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az ingatlanpiac helyzetéről és kilátásairól készült felméréséből.

A raktárpiac értékelése országos átlagban is tovább romlott. Ez azonban kizárólag a nyugati országrészben bekövetkezett erős túlkínálatnövekedés eredménye. A júliusi felmérés szerint a következő 12 hónapban várhatóan – a keleti országrész kivételével – enyhén javuló piaci helyzet valószínű.

Az üzemcsarnokpiac értékelése a válság kitörése óta folyamatosan romlott, az áprilisi és a júliusi felmérés során a megítélések stabilizálódtak. A közeljövőt illető várakozások összességében változatlan helyzetre, Nyugat-Magyarországon élénkülésre utalnak. A telekpiacot illető értékelés az első negyedévhez képest csak Nyugat-Magyarországon romlott, a másik két körzetben változatlan. A következő egy évre az ingatlanos cégek várakozásai enyhén derűlátók. Az áraknak a következő 12 hónapban várható alakulására vonatkozó várakozások szerint – a júliusi felmérés alapján – az új raktárak esetében leginkább stagnálás várható, míg a használtaknál még további áresések valószínűek, területtől és ingatlantípustól függően meglehetősen nagy szóródással.

 

forrás: raktaram.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes