Rajz- és fotópályázat az Európai Mobilitási Hét alkalmából

Kerékpárokat, rollereket és multimédiás lejátszókat nyertek a legszebb, legötletesebb rajzokat és fotókat készítő fiatalok

 


Közel 1400 alkotás érkezett arra a rajz- és fotópályázatra, amelyet az Európai Mobilitási Hét alkalmából hirdetett meg közösen a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium valamint a Nemzeti Erőforrás Minisztérium.

Az óvodás és iskolás gyermekek részére meghirdetett rajzpályázat ünnepélyes díjátadóját 2010. szeptember 17-én, az Európai Mobilitási Hét idején tartották. A pályázatra közel 1200 rajz és 200 fotóalkotás érkezett, számos határon túli gyermek és oktatási intézmény is küldött pályaműveket határainkon túlról is, elsősorban a Vajdaságból és Erdélyből. A családi kategóriában, amely nagymértékben épít a család alkotóerejére, olyan rajz, társasjáték, fotó és makett alkotások is érkeztek, amelyek elkészítésében az összes benevezett családtag részt vett.

Az alkotások az Európai Mobilitási Hét idei mottójával, a ‘Közlekedj okosabban, élj egészségesebben!’ jelmondattal kapcsolatos üzenteket jelenítik meg. Azok a gyerekek, akiket szüleik nap, mint nap autóval visznek, nem szereznek elég tapasztalatot a városi gyalogos és tömegközlekedésben. Az Európai Mobilitási Hét rendezvénye kapcsán a minisztériumok minél több gyermeket és felnőttet szeretnének arra ösztönözni, hogy közlekedjenek „okosabban" gyalog, biciklin vagy tömegközlekedéssel. A szülőket pedig arra buzdítják, hogy mindennapi „autós fuvarozás" helyett, ismertessék meg gyermekeikkel a tömegközlekedési lehetőségeket, mutassák meg nekik, hogyan kell helyesen gyalogosan vagy kerékpárral közlekedni, segítve ezzel a fiatalok önálló utazási készségeinek fejlődését.

A díjátadót a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban rendezték meg. A szakmai zsűri által kiválasztott fődíjas alkotások készítői egy-egy kerékpárt és bukósisakot, a különdíjas óvodások és kisiskolások egy-egy rollert, a nagyobbak multimédiás lejátszót vihettek haza. A díjakat Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára valamint Simonyi István, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Közoktatási Főosztályának munkatársa adta át az ünnepségen részt vevő mintegy ötven díjazott fiatalnak. A nyertes alkotások és a rendezvényen készült fotók hamarosan megtekinthetőek a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium honlapján.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály

Forrás: integratroforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes