Rail Cargo Hungária a MÁV Cargo új neve

Rail Cargo Hungáriára változtatják a MÁV Cargo nevét 2010 első negyedévétől, amivel egyrészt jelzik, hogy az osztrák RCA-hoz tartozik, másrészt a névváltoztatást tartalmazta a privatizációs szerződés. Az új logót később hozzák nyilvánosságra – jelentette be Friedrich Macher, a Rail Cargo Austria vezérigazgatója a Magyar Közlekedési Kiadó által X. alkalommal megrendezett szállítmányozási konferencián.

2009. november 5–6-án Budapesten, a Ramada Plaza Hotelben megtartott konferencián részt vett és előadást tartott a szakma krémje. Az alábbiakban az első nap történéseinek rövid összefoglalóját olvashatják.
Kautz István, a Magyar Szállítmányozói és Logisztikai Szolgáltatók Szövetségének (MSZSZ) elnöke, a Masped Zrt. elnök-vezérigazgatója a hazai szállítmányozás válságból történő kilábalásának lehetőségeit fejtegette. Utalt arra, hogy idén húszéves az MSZSZ. 1989-ben érezni lehetett, hogy a Masped és a Raabersped mellett új cégek jelennek meg a piacon, és ekkor négy cég megalapította az egyesületet, majd az 1991-ben átalakult szövetséggé. Egyértelmű, hogy a szövetség tevékenysége hasznos volt az elmúlt 20 évben. Egy válságot a rendszerváltáskor már átélt a szakma. Akkor az ipari termelés szinte megszűnt, a forgalom a felére esett, a bankok 30-32 százalékos kamatra adták a hitelt, a cégek között óriási körbetartozások alakultak ki, és csak a privatizáció hozott élénkülést a gazdaságban. A mai válság mélyebb, nem lokális, hanem globális.

További részletek->
- magyarkozlekedes.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes