Projektmenedzser nélkül a négyes metró

Önszántából távozott Klados Gusztáv, a magyar állami szféra legjobban fizetett alkalmazottja. Kuala Lumpurban folytatja munkáját.

Klados Gusztáv neve nem csupán a vitáktól övezett négyes metró beruházása kapcsán vált ismertté, hanem akkor, amikor az „üvegzseb-törvény” életbe lépése után kiderült: hazánkban ő keresi a legtöbb pénzt az állami szférában, 8,1 milliós havi fizetésével még Simor András jegybankelnököt is megelőzi. Felmondásának valószínűleg ez is oka lehetett. A nemzetközileg jegyzett metróépítő szaktekintélynek ugyanis a hírek szerint csak rosszabb feltételek mellett kívánták meghosszabbítani a szerződését, amelyekkel azonban ő már nem vállalta a folytatást. Annál is inkább nem, mivel állítása szerint több külföldi – a hazainál jóval kedvezőbb – ajánlat is várta, amelyek közül a malajziai Kuala Lumpurénak tesz majd eleget.

Tarlós István főpolgármester cáfolta, hogy vitáik lettek volna, s hogy személyes viszonyuk esetleg közrejátszott a menedzser távozásában. Ezt erősíti, hogy Klados felajánlotta segítségét Budapestnek, ha bármilyen váratlan probléma lépne fel, s az is, hogy Budapesten Klados igazi szakterületének, a mélyépítésnek, alagútfúrásnak a munkálatai lezárultak.

A szaktekintély munkáját – aki korábban a Csalagút építésének projektvezetője is volt – Kocsis István BKV vezérigazgató veszi át – aki ezért külön javadalmazásban nem részesül – az operatív ügyeket pedig Klados eddigi helyettese Guba János, általános projektigazgató-helyettes viszi további intézkedésig.

klados_gusztav_2

(forrás: wikipédia)

Mózes Krisztián

forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes