Próbadugó

Mindig is bíztam a hivatalok bölcsességében, s lám, az idő engem igazolt. Teljességgel értetlenül állok ezért a meghökkent morgolódást látva. Hiszen nem történt semmi különös.

A Budapest rehabilitációjáért felelős főpolgármester-helyettes bejelentette: július elejétől augusztus elejéig mesterséges dugókat keltve szűkítik a legforgalmasabb belvárosi főutakat: a Kossuth Lajos utcát, a Rákóczi utat, a Hegyalja utat, a József Attila utcát, az Üllői utat és a Bajcsy-Zsilinszky utat. Az autósok mehetnek a búsba, helyüket parkolók, kerékpárosok, buszsávok foglalják majd el.

Mi ok a háborgásra?

Ikvai-Szabó Imre e bejelentéssel a hivatal bölcs előrelátását igazolja. Nem napi gondokra szegezi figyelmét, hanem a messzi horizonton kutat, amikor erejét felülmúlva rehabilitálni akar. Élhető várost lát a délibábos messzeségben, és ezt a szándékát nem vitathatja el tőle senki. Szűkagyúak! Értsük végre meg: nem forgácsolhatja energiáit a lerobbant tömegközlekedésre. Nem vonhatja el figyelmét, hogy az utóbbi harminc évben vagy négyszázezren menekültek az agglomerációba, az ő bajuk, hogy nem gondoltak előre, járjanak be dolgozni, ahogy tudnak. Nem meditálhat azon, vajon miért, hogy az Erzsébet hídról bugyborékoló forgalom mindig csak az Astoriáig árad, onnan apad. Nem töprenghet azon, miért áll meg az egész város, ha esni kezd. Miért, hogy ha az Árpád hídon két autó koccan, akkor a Szentendrei úti kocsisor Békásmegyerig áll. Pedig alighanem bármelyik kacskaringózó pizzafutár választ tudna neki adni.

A cikk részletei ->
- nol.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes