P+R fejlesztések uniós forrásból

Szeptember 15-én írták alá az „Intermodális közlekedési rendszer fejlesztése a Szombathely–Szentgotthárd GySEV vonal térségben” projekt uniós támogatási szerződését. A jelenleg teljes felújítás alatt álló vonal további infrastrukturális
beruházásokkal bővül.

 

A jelenleg induló beruházás fő célja a közlekedési eszközök közötti átjárhatóság biztosítása. A fejlesztésben érintett kilenc helység: Szombathely, Egyházasrádóc, Körmend és Körmend-Horvátnádalja, Rátót, Rönök, Balogunyom, Csákánydoroszló, Csörötnek, Szentgotthárd. Ezeken a településeken kerékpár- és gépkocsitárolókat, buszfordulót, buszvárót alakítanak ki a rendelkezésre álló összegből. A teljes költség 626 millió forint, ebből pályázaton a GySEV Zrt. 532 millió forintot nyert el.

01

Aláírás utáni pohárköszöntő. Balról jobbra: Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési helyettes államtitkára, Dávid Ilona elnök-vezérigazgató, GySEV Zrt., Horváth Jácint igazgató, Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Közhasznú Kft.,  Ungvári Csaba vezérigazgató-helyettes, GySEV Zrt.
(forrás: GySEV Zrt.)

Dávid Ilona, a GySEV Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a pályázat nemcsak a társaság, hanem az érintett kilenc település hétköznapjaiban is mérföldkövet jelent. Ami a vasútvonal felújítását illeti: a teljes pályán a 120 kilométer/órás sebesség elérésével és a csökkenő menetidővel – a megvalósuló közúti kapcsolatokkal és megújuló, utasbarátabb állomásépületekkel a remény szerint sikerül visszacsalogatni a vasútra, mint a legkevésbé környezetszennyező közlekedési ágra az utasokat.

02

B+R (kerékpározz és utazz) parkoló a budapesti elővárosi hálózaton
(Halász Péter felvétele)

A legnagyobb mértékű beruházás Körmenden valósul meg, itt a GySEV Zrt. a Vasi Volán Zrt-vel konzorciumban új intermodális csomópontot épít ki. A társaság mindenhol partnerre talált a Vasi Volán Zrt-ben és a települések önkormányzataiban. Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési helyettes államtitkára kijelentette, hogy egy vasútbarát kormány képviseletében összhangot kíván teremteni a közösségi közlekedés szereplői között, és ebben a GySEV Zrt-t kiemelt partnerként kezeli.

Forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes