Pneumatikus autót hajtanak a diákok

A Bosch Rexroth AG a világ vezető hajtás- és vezérléstechnikai specialistája idén is megrendezi Pneumobil versenyét, amelynek elsődleges célcsoportja a műszaki egyetemek és főiskolák hallgatói.

Idén május 7-én és 8-án rendezik meg – ismét Eger belvárosában – a III. Nemzetközi Rexroth Pneumobil Versenyt, amelyre 34 csapat nevezett. A verseny során a résztvevőknek olyan sűrített levegővel hajtott járművek tervezése és építése a cél, amelyek az előírt műszaki feltételek mellett a legnagyobb teljesítményre is képesek.

A résztvevőknek a Rexroth biztosítja a meghajtáshoz szükséges pneumatikus vezérlő és végrehajtó elemeket. „Az idei verseny újdonsága, hogy a Rexroth vállalatok a pneumatikus elemeken túl, a vezérléshez szükséges PLC-ket is biztosítják a versenyzők számára” – mondta Tamás Endre, a Pneumobil verseny főszervezője, az egri Bosch Rexroth Pneumatika Kft. műszaki tanácsadója.

Az első Rexroth Pneumobil versenyre 2008 nyarán került sor. A verseny gondolata a vállalat mérnökeinek fejében született meg, akik szerették volna beavatni a fiatal mérnököket a pneumatika rejtelmeibe. A következő évben már megkétszereződött a versenyre jelentkezők száma, és a határon túlról is érkeztek jelentkezők.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes