Plusz parkolók a Pest megyei vasútállomásokon

Az Európai Unió támogatásával a sülysápi, a tápiószecsői és az albertirsai vasútállomásokon összesen 181 gépjárműparkolót (P+R) és 100 kerékpártárolót (B+R) alakítanak ki az év végéig – közölte a MÁV Zrt. szerdán a 160 millió forintos beruházások indulása kapcsán.

Tájékoztatásuk szerint a 160 millió forintos beruházás 90 százalékát az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) a Közép-Magyarországi Operatív Programban (KMOP) vissza nem térítendő támogatással, 10 százalékát az érintett települési önkormányzatok finanszírozzák.

A beruházás során kialakított parkolóhelyek fenntartását az önkormányzatok 10 éven keresztül vállalták.

A parkoló-fejlesztési projekt második ütemében a sülysápi és tápiószecsői vasútállomások mellett a már eddig elkészült 108 parkolóhely és 60 kerékpártároló bővül tovább a Magyar Államvasutak, a Budapesti Közlekedési Szövetség (BKSZ) és a három Pest megyei önkormányzat konzorciumai együttműködésében.

 

A MÁV tájékoztatása szerint az ingyenes, kamerákkal őrzött P+R parkolóhelyek tovább erősítik a közösségi közlekedés előnyét az egyéni közlekedéssel szemben, tovább csökkenhet a fővárosba reggelente beáramló személygépkocsik száma.

A P+R és B+R parkolók fejlesztését célzó program részeként, 2010 első félévéig a MÁV, a BKSZ és 13 Pest megyei település önkormányzatából álló konzorcium már összesen 834 parkolóhelyet és 540 kerékpártárolót épített Abonyban, Cegléden, Gyömrőn, Kismaroson, Nagykátán, Pilisen, Sülysápon, Szentmártonkátán, Sződligeten, Tápiószecsőn, Üllőn, Vecsésen és Verőcén.

forrás: nol.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes