Pécs megidézi Londont?

Páva Zsolt, a dél-magyarországi település polgármestere szerint az őszi hónapokban elkezdődhet a pécsi buszpark megújítása. Magyar gyártó lesz, annyi bizonyos, s lehetséges, hogy emeletes járművek állnak majd forgalomba a városban.

image

 

A szükséges szerződések aláírása után elindulhat az a beruházás, amelynek keretén belül megújul a Pécsi Közlekedési Zrt. autóbuszflottája. A társaság kisebbségi tulajdonosa, a Mecsekbusz Kft. a szindikátusi szerződés egy nemrégiben elfogadott módosítását fogja ellenjegyezni, amelyben az áll, hogy a PK Zrt. részére biztosítandó, körülbelül egymilliárd forintos támogatás fizetési ütemét a pécsi önkormányzat lehetőségeihez igazítják, így az akár jelentősen el is térhet az eredetileg tervezett három évtől.

Noha biztosat még nem lehet tudni, sajtóértesülések szerint Pécs a Magyar Járműtechnikai Zrt. járművei mellett dönt. Ezek a járművek a tervek szerint három-három és fél hónap alatt készülnek el, így, ha július végén elindul a rendelési procedúra, októberben már a városba érkeznek. Annak lehetősége is felmerült, hogy egyes vonalakon emeletes kocsikat közlekedtessenek, ennek megvalósíthatóságát a jövőben vizsgálják majd meg.
Jahn Péter, a Mecsekbusz Kft. ügyvezetője úgy látja, valamelyest csúszik a beszerzés, hiszen eredetileg augusztus végét–szeptember elejét valószínűsítették. A pontos késésről a szakember még nem tudott tájékoztatást adni, lévén ez nem csak rajtuk múlik: a városi vagyonkezelő Pécs Holdingnak is alá kell írnia a módosítást.

Forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes