Partnerség Európa és a gazdálkodók között – 50 éves a KAP

A héten indította útjára a Bizottság a CAP@50 címet viselő kommunikációs kampányát, amelynek középpontjában a közös agrárpolitika létrejöttének ötvenedik évfordulója áll. A KAP öt évtizede biztosítja az európai polgárok számára a biztonságos élelmiszer-ellátást és a vidéki térségek életképességét.

1962-ben a KAP létrehozásával a fő cél elsősorban az elegendő mennyiségű élelmiszer biztosítása, valamint a gazdálkodók jobb életkörülményeinek előteremtése volt. Ez a termelés támogatásával és a feleslegnek a termelői árak fenntartását biztosító felvásárlásával volt megoldható. Az élelmiszer-ellátás biztonsága ma is fontos ugyan, de a KAP-on belül – az évtizedekig tartó reformok nyomán – megjelentek olyan új elemek is, mint az éghajlatváltozás kérdésével vagy a természeti erőforrások fenntarthatóságával kapcsolatos politikák, továbbá kiemelt témává váltak állatjóléti kérdések is. A mostani kampány ennek a hosszú folyamatnak az áttekintésében is segítséget nyújt majd.
Az egy éven át tartó kommunikációs kampány számos kezdeményezést foglal magában: többek között interaktív weboldal indul, vándorkiállítás nyílik, különböző audiovizuális és nyomtatott ismertető anyagok jelennek meg, és számos rendezvényre is sor kerül majd Brüsszelben, illetve az Európai Unió tagállamaiban.
A 2012. év folyamán számos uniós és tagállami szintű rendezvényt tartanak majd, emellett tavasszal útjára indul a témát bemutató vándorkiállítás, amely több uniós intézményben és tagállamban is látható lesz. A 22 nyelven elérhető, 50 éves a KAP címet viselő interaktív weboldalon olvashatunk a KAP 50 évéről, valamint folyamatos tájékoztatást nyújt az Európa-szerte megrendezésre kerülő különböző eseményekről.

Forrás: EUvonal

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes