Osztrák levél Hónig Péter közlekedési miniszternek

"Értesüléseink szerint munkaanyagokban és a sajtóban többek közt az Ön részéről elhangzott az az információ, miszerint Ausztria több mint 50 regionális vasútvonal bezárását tervezi. Ezáltal is igazolni gondolják az Önök kabinetjének döntését, miszerint több tucatnyi magyar vasútvonalon megszüntetik a személyszállítást. Ez az állítás nem felel meg a tényeknek. Valóban létezik egy tanácsadó cég vitatott tanulmánya, amelyben 57 vasútvonal felülvizsgálatát javasolják, viszont ez irányú kormányzati terv nem létezik, az ÖBB sem készül jelenleg ilyen intézkedésekre és nem valószínű, hogy a hivatkozott tanulmány lényeges elemei végrehajtásra kerülnek."

Egy másik súlyos félreértés az a többször ismételt vélekedés, miszerint a vonatkozó EU-alapelvek értelmében a szabadidős forgalmakat nem lehet figyelembe venni az árkiegészítésnél és egy-egy vasútvonal teljesítményének megítélése során. Itt csak kifejezetten a muzeális vasútvonalakról és a tisztán turisztikai desztinációt kiszolgáló vasutakról van szó, nem pedig olyan, a turizmus számára jelentős térségi vasútvonalakról, amelyeknek hivatásforgalmi funkciójuk is van.
Tekintettel az éghajlatvédelem aktuális vitájára hangsúlyozni kívánjuk, hogy a kötöttpályás közlekedés a főbb klímavédelmi eszközök egyike. Így nézve sokkal több vasútra lenne szükség, nem kevesebbre. …”

A cikk részletei –>

- magyarkozlekedes.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes