Őszig tart a megnyitott MÁV-vonalak próbaüzeme

Próbaidőszaknak tekinti a kormány a nyári hónapokat azokon a vasútvonalakon, melyeken újraindult a személyszállítás – mondta az infrastruktúráért felelős államtitkár a Hírszerzőnek. Völner Pál szerint szeptemberben felülvizsgálják a mostani, sokak által bírált menetrendet.

image

Hamar a bírálatok kereszttüzébe került a kormány egyébként előzetesen széles körben üdvözölt bejelentése azon vasúti mellékvonalak újranyitásáról, melyeken még az előző kormány idején függesztették fel a személyszállítást. A kormány döntése értelmében egyelőre a Komárom-Székesfehérvár, Zirc-Veszprém, Pápa-Csorna, Karcag-Tiszafüred, Lajosmizse-Kecskemét vonalakon indulhat meg újra a személyszállítás, de az év második felében még több vonalon helyezik ismét üzembe a személyvonatokat, több észak-magyarországi vonalon biztosan például, ezeken már most is csak az árvízi helyzet akadályozza a nyitást.

Az új menetrendek nyilvánosságra kerülésekor azonban több bírálat is érte a MÁV-ot, mivel az újranyitás után több vonalon még a jelenleginél is kevesebb vonat közlekedne. Pedig az érintett polgármesterek, civil-, és szakmai szervezetek már eddig is arra hívták fel a figyelmet, hogy könnyű úgy veszteséget kimutatni egy vonalon, ha arról gyakorlatilag "elűzik" az utasokat egy rossz menetrenddel, ritkán járó vonatokkal, melyek nincsenek összehangolva a csatlakozásokkal.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes