ORTT: Szabályozni kellene az internetet

"Amíg tíz évvel ezelőtt felháborodást váltott ki, úgy ma már egyre elfogadottabb, hogy lehet és kell is szabályozni az internetet" – mondta Szalai Annamária, az ORTT tagja a balatonfüredi Média Hungary konferencián.

"Az unió több országában most dolgoznak azon, hogy ez miként valósítható meg – nem általános kontrollról lenne szó, hanem például bizonyos kereső típusú tartalmak esetében szükséges a szabályozás, illetve a védett tartalmak reklámozása is indokolja a szabályozást" – véli a médiapolitikus. Mihók Attila, a Ringier Kft. ügyvezető igazgatója szerint a szabályozási elveknek azonosaknak kell lenniük az internet, a televízió, a sajtó esetében. "A szabályozatlanság káoszt, sérelmeket okoz" – hangsúlyozták a résztvevők. Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója szerint az ifjúságot meg kell tanítani a média használatára.

"Az Antenna Hungária célja, hogy Magyarországon ne legyen egyetlen másodrendű állampolgár sem a digitális átállásnál, s ennek érdekében a cég mindent meg is tesz, de emellett meg kellene születnie egy szubvencionális sémának, amelynek keretében az állam segíti a rászorultakat" – véli Jean-Francois Fenech vezérigazgató. Bár a cégvezető nem utalt rá, ez a kormányzat döntése lenne, s az analóg szolgáltatás 2011 végi lekapcsolása előtt legalább fél-háromnegyed évvel korábban ismernie kellene az AH-nak a kormányzat szándékát ahhoz, hogy kellő időben tájékoztathassák a lakosságot.

A vezérigazgató azt is bejelentette, hogy az AH május 25-től a jelenlegi – kódolatlan, ingyen fogható – hét csatorna mellé egy újabb csomagot is piacra dob, ennek keretében 10 televíziós programot kínál 669 forintért havonta, egyéves hűségnyilatkozattal. Így az ügyfél ezért az összegért 17 csatornához fér hozzá.

Forrás: sg.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes