Oroszországban kötött futómű-üzletet a Rába

Sikeresen lépett be az orosz piac egy új szegmensébe, a speciális tehergépjárművek területére a Rába – áll a társaság csütörtöki közleményében

A közlemény szerint a GAZ csoporthoz tartozó URAL vállalattal kötött megállapodás révén a magyar cég Rába MAXS, magas hozzáadott értékű, komplett futóművei a cég legújabb, összkerékhajtású, speciális rendeltetésű járműveiben jelennek meg ez évtől.

Az URAL rendkívül zord körülmények közötti üzemelésre tervezett járművei három kivitelben, elsősorban gáz- és olajipari, valamint építőipari felhasználásra készülnek. A Rába futóművei csőszállító járművekbe, nyerges vontatókba és dömperekbe kerülnek. A piaci felfutást követően az értékesítési volumen elérheti az 500 járműegységet – közölték.

A közlemény idézi Pintér István elnök-vezérigazgatót aki elmondta: "Beteljesedni látszik az az elképzelésünk, hogy a Rába és az URAL között stratégiai partnerkapcsolat alakuljon ki. Kedvező kilátásokat biztosít számunkra, hogy a két társaság a közeljövőben közös fejlesztési munkacsoportot hoz létre Euro 4 és Euro 5 futómű-opciók kidolgozására. A nemrég útjára indított Rába Fejlesztési Intézetben zajló fókuszált termékfejlesztés a közös munka sikerét nagyban előmozdíthatja. A speciális tehergépjármű szegmens a FÁK-piaci növekedés új motorjává válhat, egyúttal képes lehet a klasszikus busz- és trolibuszszegmensben jelentkező, a költségvetéshez kötődő szezonális ingadozások kiegyenlítésére is”.

 

forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes