Orosz tulajdonban a GEFCO, az autóipari logisztika vezetője

2013. eddigi legnagyobb nemzetközi logisztikai híre, hogy az Orosz Vasutak (RZD) befejezte a GEFCO csoport 75%-ának felvásárlását, és ezzel az ügylettel ellenőrzési részesedést szerzett a GEFCO-ban. Az eladó a francia PSA Peugeot-Citroën cégcsoport, amely megtartja a további 25%-os tulajdonrészt.

A részesedés vételára nagyjából 800 millió euróra tehető, de ez nem okozott zavart az Orosz Vasutak pénzügyeiben. Az orosz állami tulajdonban lévő RZD 2010. decemberi adatok szerint 90,6 milliárd dollárt ér, amivel az ország második legértékesebb vállalatának számít.

A GEFCO megszerzésével az RZD nagy lépést tett a logisztikai üzletága fejlesztése érdekében, és egyben vonzóbbá tette Oroszországot a nemzetközi szállítmányok számára. A GEFCO a tulajdonosváltás eredményeképpen könnyebben tudja fenntartani terjeszkedési stratégiáját Kínában, Indiában és Latin-Amerikában, de Közép- és Kelet-Európa államaiban és Oroszországban is gyorsabbá válhat a vállalat növekedési üteme.

Egy másik jelentős változás is történt a GEFCO-nál, ugyanis januárban életbe lépett az a 7 évre szóló kizárólagossági szerződés, amit még 2012 júniusában kötöttek az amerikai autógyártó óriással, a General Motors-szal (GM). A GEFCO 2005 óta 3PL partnere a GM logisztikai műveleteinek, mostantól azonban 4PL partnerré léptek elő Európa, Oroszország és Törökország teljes területén.

Az együttműködéstől mindkét cég szinergiák felszabadulását várja, és hosszú távon megbízható logisztikai megoldást remél. A nemrég elindult 4PL logisztikai együttműködés értelmében a GEFCO a hagyományos logisztikai szolgáltatásokon túl a GM ellátási láncának koordinátori és integrátori szerepét is betölti, vagyis az erőforrásokat felhasználva megtervezi, menedzseli és ellenőrzi az ellátási lánc összes folyamatát.

 

forrás: raktaram.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes