Orbán nem ünnepelhet sokáig (külföldi lapszemle)

Földindulásszerű jobboldali fordulatról, konzervatív győzelemről és megizmosodott szélsőjobbról beszélnek a külföldi lapok a magyarországi választások kapcsán.

A német Der Spiegel online kiadásának címlapján vezető anyagként szerepel Jan Puhl riportja, amely szerint a győztes Orbán Viktor nem ünnepelhet sokáig, hiszen az országban nagy problémákat kell megoldania, és nyakán a – részben általa naggyá tett – szélsőjobboldali Jobbik.
A német magazin cikke szerint Orbán hiába kritizálta a Bajnai-kormány megszorításait, a költségvetés rossz állapota miatt aligha ajándékozhatja meg a választóit állami forrásokból.
A legtöbb nyugati újság, például a Financial Times és a Wall Street Journal jobbközép pártként jellemezi a Fideszt, és szélsőséges, rasszista formációként a Jobbikot, utóbbi jó szereplését a rossz gazdasági helyzetben lévő Magyarország egyfajta válságtüneteként fogva fel.
A Wall Street Journal cikke szerint Orbán költségvetéssel és a strukturális reformokkal kapcsolatos, egyelőre még nem teljesen ismert álláspontja kulcsfontosságú lesz Magyarország befektetői bizalmi megítélése szempontjából.
A New York Times magyar választásokról szóló cikkében az ország hírnevét besározó tényezőként írnak a Jobbikról. A tekintélyes lap elemzőkre hivatkozva megjegyezte: a Jobbik növekvő népszerűsége azt illusztrálja, hogyan járult hozzá a gazdasági válság a kisebbségek elleni régióbeli indulatokhoz, miközben az emberek bűnbakot kerestek.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes