Orangeways nyerte a BKV tenderét

Az Orangeways Zrt nyerte a BKV másfél éve húzódó midibusztenderét, ezzel a cég 8 fővárosi járat üzemeltetési jogát nyerte el.

Az Orangeways Zrt. nyerte a BKV Zrt midibusz tenderét – jelentették be a közlekedési vállalat pénteki eredményhirdetésén. Ezzel egy immár csaknem másfél év húzódó pályázat zárult le. A kiírás szerint a 40 jármű leszállításáért és a járatok üzemeltetéséért folyt a küzdelem az utolsó körben állva maradt négy kandidáló a Vértes Volán, a Panoráma Tourist Kft., az Orangeways Zrt. és a VT-Transman között.

Az Orangeways a hamarosan megszülető közszolgáltatási szerződés értelmében 8 budapesti buszjáratot üzemeltet majd. Az új alacsonypadlós, 8 méter hosszúságú, elsőajtós felszállási rendre is alkalmas midibuszok közül tizenöt közlekedik majd a Budai Vár területén, a 16-os, a 16A (a köznyelvben Várbusznak keresztelt) és a 116-os járat vonalain. A többi jármű a Gellérthegyen (27-es), a Rózsadombon (191-es), az Infoparkban (203-as), Óbudán (237-es), valamint Budafokon (251-es) váltja majd le fokozatosan a jelenleg üzemelő Ikarus 405-ös típusú járműveket – áll a vállalat közleményében.

A nemzetközi diszkont autóbusz járatairól ismerté vált vállalat eddig 78 járművet üzemeltetett a flottájában. A korábbi pályázatok révén itthon egyelőre mindössze Baján, Dombóváron és Tamásiban volt jelen a cég, amelynek köszönhetően azonban 2009-ben a cég közel 1,2 milliárd forintos árbevételének már több mint harmada belföldi szolgáltatásból származott.

 

forrás: nol.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes