Orangeways: gyorsan nőtt a nemzetközi buszjáratok forgalma

A statisztikák szerint összességében több mint 50 százalékkal nőtt 2010 első negyedévében a külföldre induló hazai buszjáratok utasszáma, ezzel az időszak során minden negyedik utazó busszal vett részt a nemzetközi utasforgalomban. A folyamatosan növekvő igények kielégítésére az Orangeways az idén elsősorban észak-déli irányban indít új járatokat.

image

A Belgrádot, illetve Krakkót célzó, márciusban indult járatok után májustól már a horvát tengerpart nagyobb üdülővárosaiba is eljuthatunk a narancssárga buszokon.
A KSH adatai szerint a tavalyi első negyedévhez képest 2010 első három hónapjában több mint 50 százalékkal nőtt azok száma, akik külföldi útjukhoz autóbuszt vettek igénybe. Az idei első negyedévben már az összes utas 25 százaléka vett autóbuszt igénybe külföldi útjaihoz, szemben a tavalyi hasonló időszakban kimutatott 19 százalékkal. Mindez különösen annak fényében jelentős elmozdulás, hogy a távolabbi, főként Európán kívüli célpontok esetében a repülőgépnek továbbra sincsen alternatívája. 600-800 kilométernél rövidebb európai utak esetében azonban egyre inkább igen.

A piaci tendenciákkal egybevágnak az Orangeways tapasztalatai is. „Április végére a nemzetközi járataink forgalma már elérte a tavalyi első félévben tapasztalt mértéket” – tájékoztat Kovács Miklós, az Orangeways vezérigazgatója. A hazai komfortbusz szolgáltató cég várakozásai szerint az idei utazási főszezonban várhatóan tovább nő majd az autóbuszok részaránya a nemzetközi közlekedésben, ami két tényezőnek is köszönhető: egyrészt a háztartások jövedelmi helyzete miatt a külföldi nyaralást tervezők nagy része továbbra is a környező országokba igyekszik, amelyek egyre több pontja érhető el könnyen és kényelmesen ezzel az eszközzel. Másrészt az adatfelvétel időszakát még nem érintette légiközlekedésben azóta jelentős bizonytalanságot fenntartó izlandi vulkán sem, amely sokakat a szárazföldi közlekedés, így a kézenfekvő alternatívát jelentő komfortbuszok felé fordított.

Újabb nyaralóhelyeket érnek el a komfortbuszok
„Az igényeket felismerve az idei szezonra különösen az észak-déli irányú járatainkat fejlesztettük. – számol be a legújabb lépésekről Kovács Miklós. „Az eddig főként nyugat-európai és erdélyi célpontjaink mellé az idén Krakkó és az immár vízummentesen látogatható Belgrád is bekerült. Májustól pedig komfortbuszaink elérik Dalmácia fő üdülőhelyeit, így az isztriai városokat, illetve Zadart, Šibeniket, Splitet, sőt Makarskát is.”
Mindeközben tovább nőtt az érdeklődés az Orangeways nyugat-európai járatai iránt is, ennek köszönhetően például az eddigi napi három helyett immár négy buszt is indít a társaság Prága, illetve Berlin felé.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes