Okos csomagolás

A folyékony termékek optimális csomagolása eredeti innovációkat igényel. Az Ecolean cég teljes körű gyártási koncepciója – az újonnan kifejlesztett csomagolóanyagtól az automatikus töltőállomásig – jól tükrözi ezt az elvárást.

A Rexroth pneumatikus hengereivel megvalósított gépmegoldás komoly sikerek elé néz, és mind több nemzetközi piacot hódít meg.
Tej, joghurt, kechup, gyümölcslé – bármilyen folyékony terméket kell csomagolni, az Ecolean alkalmas valamennyi zacskóba töltésére. Azonban nem akármilyenbe, nem a korábbiakban megszokottba, amikor a tejeszacskóhoz még egy műanyag tartóra is szükség volt ahhoz, hogy megálljon. A korszerű zacskó stabil, állni képes és egyszerűen kezelhető, szemétként később vékonyra összenyomható, valamint környezetbarát anyagból készül. És nem utolsósorban a dobozos töltéshez és csomagoláshoz képest kevésbé igényes gépeket követel.

Szinte az ezredfordulóval egy időben vezette be a piacra a svéd Ecolean vállalat új csomagolási koncepcióját, amely a speciális, mintegy 40 százalékban kalcium-karbonátot (természetes meszet) és kötőanyagként polimert tartalmazó, Ecolean Calymer csomagolóanyagon alapul. A helsinborgi cég a folyékony termékek csomagolására partnerei részére a korszerű csomagolástechnika igényeit kielégítő, töltő- és csomagolóállomásokat tartalmazó, felhasználóspecifikus gyártósorokat kínál.

A gépelemek kiválasztásánál a műszaki szempontokon kívül elsősorban a beszállító kompetenciája játszotta a döntő szerepet. Az új csomagolásfajtával kapcsolatos innovációknak köszönhetően a gép felépítése is egyszerűsödött, amelynek következtében a berendezés gyors, megbízható és kevés karbantartást igényel, valamint egyetlen dolgozó is kezelni tudja.

Kétféle rendszerű csomagolás

Függetlenül attól, hogy nagyvállalatról vagy kisüzemről van szó, minden ügyfél a saját igényei szerint előre gyártott és feliratozott, tekercses kiszerelésű zacskókat használhat, amelyeket csak be kell helyezni a működésre kész gépbe. A vevőknek való kiszállításhoz higiénikusan lehegesztett csomagolóanyagot tekercs formájában teszik be a gépbe. Ezután történik az egyes zacskók elválasztása, és a felső él felvágása. Az Ecolean két kamrából álló LeanAir (LA) rendszerű csomagolásainál az egyik kamra stabilizáló fogóként, míg a másik tárolóként szolgál.

Ezeknél először a folyadékot töltik be az egyik kamrába, majd a következő lépésben a másik kamrát töltik fel levegővel. Az Ecolean másik, úgynevezett LeanBase (LB) rendszerű csomagolását egykamrás rendszerként csak a folyékony termékkel kell feltölteni. A lezárást is beleértve a készre csomagolt áru 2,4 másodperc múlva szállításra kész. Az igen rövid töltési időnek és a higiénikus csomagolásnak köszönhetően a betöltött termék egyenletes minőségű.

Hidegnek, nedvességnek és fröcskölésnek ellenáll

A legjelentősebb vevői kör a tejipari üzemek közül kerül ki, ahol teljesen sajátságos környezeti feltételek vannak. Ezért olyan építőelemekre van szükség, amelyek szélsőséges feltételeknek, mint hidegnek, nedvességnek és a folyékony termékek fröcskölésének is ellenállnak. Ez mindenekelőtt érvényes a felhasznált pneumatikus hengerekre: a korábban alkalmazott hengereknél problémák adódtak például a hengertestek fröcskölés miatt gyorsan eltömődő számos furatából, hornyaiból és a belső, túl gyenge vezetékekből, ezért más megoldást kerestek.

A Rexroth a GPC Clean változatú vezetett hengerét az Ecoleannel szoros együttműködésben fejlesztette ki. Műszaki jellemzői csak első pillantásra egyeznek meg a „normál” változatú hengerekével: 1–8 bar üzemi nyomás, 10–63 mm hengerátmérő, golyós-, illetve siklócsapágyazás és mágnesdugattyú. Ám a GPC vezetett hengerek alkalmazására akkor kerül sor, amikor a hagyományos henger teljesítőképessége már nem elegendő, és ha például a kereszterőkkel szembeni stabilitás, a pontosság és az elfordulás elleni védelem jelentős szerepet játszik.

A mechanikus megfogók tartójaként való alkalmazásnál ezek a feltételek az Ecolean esetében is irányadóak voltak. Miután az első gépet felépítették, a Bosch Rexroth pneumatikával foglalkozó szakemberei működtek közre a finombeállításoknál. A jelenleg használt hengerváltozat a gép kifejlesztésének időpontjában még nem szerepelt a Rexroth programjában. Mára a Rexroth a hengereit az Ecolean gépek többségéhez a négy szerszám rögzítésére alkalmas szerelt felfogólappal szállítja.

A szerelési idő tekintetében ez természetesen megtakarítást jelent, mivel mindkét elemet alkalmazásra kész egységként kapja a gépépítő. A GPC Clean előnye, hogy a hengertest (benne a vezetőhüvelyekkel) eloxált alumíniumból készül, így erőteljesebb tisztítási folyamatokat is elvisel. A felülete tökéletesen sima, és teljes mértékben hiányoznak az élelmiszer-ipari fröcskölésnek kitett alkalmazásokban hátrányos hornyok és furatok, miáltal a folyékony termék nem tud lerakódni ezeken a helyeken.

Tiszta, halk és tartós

Az Ecolean a Rexroth GPC Clean sorozatú pneumatikus hengereit minden olyan Ecolean EL-1 és EL-2 gépben alkalmazza, amelyek – függetlenül attól, hogy egy- vagy kétkamrás rendszerről van szó – 200 ml és 1 liter közötti kamramérettel, valamint mindössze 3 ml-es maximális eltéréssel dolgoznak. Elsősorban a lezáróegységhez igényel az Ecolean gyors vezetett hengert. Ennek háttere, hogy a löketút utolsó néhány mm-e különösen fontos, mert csak abszolút pontos szabályozással érhető el a tökéletes zárás. Ez pedig a GPC Clean nagy pontosságának köszönhetően adott.

Az Ecolean más tekintetben is éllovasnak számít: a svédek nemcsak a csomagolásnál helyeznek nagy hangsúlyt a környezet megóvására, hanem figyelmet fordítanak arra is, hogy a gép zajszintje a lehető legalacsonyobb legyen. A pneumatikus hengereket löketvéghelyzet-csillapítással látták el, így működésük igen halk, ami előnyösen hat a munkahelyre. Ezenfelül a löketvéghelyzet-csillapítás megakadályozza a vibráció kialakulását a gépben, ennek hatására az alkotórészek kevésbé vannak kitéve a kopásnak, és a hengerekhez hasonlóan meghosszabbodik az élettartamuk.

Csillapítva, de utánállítás nélkül

Amellett, hogy csillapítással fokozták a komfortot, az Ecolean szintén tudatosan törekszik kiküszöbölni a pneumatikus hengerek utólagos beszabályozásának szükségességét. A felhasználói oldalon minden potenciális hibaforrást ki akarnak iktatni, és a gépet mindenki számára könnyen kezelhetővé teszik. Ezért fix lökethosszúságú hengert alkalmaznak, amelyet egyszer gyárilag beállítanak, ezután változatlan marad, és probléma nélkül ellátja funkcióját. Ilyen módon a csomagológép valóban egyszerű felépítésű lesz, mivel a csomagolásban a bonyolultságnak hártrányos következményei vannak. Mindez összefügg a költséghatékonysággal: a gépeket az ügyfelek akár saját maguk is képesek javítani vagy alkatrészeket cserélni bennük. Ez teszi e csomagolási elvet mind a kisüzemek, mind a nagyvállalatok számára vonzóvá.

Forrás: raktaram.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes