Ökológiai lábnyom minden fuvarhoz: a System Alliance Europe hisz a fenntarthatóságban

A System Alliance Europe mostantól kiszámolja a hálózatán belül szállított valamennyi küldemény CO2-kibocsátását. A napi szinten aktualizált értékek megtekinthetők a CargoTrack-ben, a System Alliance Europe küldeménykövető rendszerében. A partnervállalatok küldeményeik CO2-kibocsátási értékeit hamarosan a küldemény státusza alapján is lekérdezhetik.

logisztika

Fentiekkel összhangban a Gebrüder Weiss mind a 162 kirendeltségénél CO2-kalkulátort helyezett üzembe, így lehetővé válik ügyfeleik számára, hogy tájékozódjanak küldeményeik ökológiai lábnyomáról.

A szállítmányozási és logisztikai vállalat ügyfelei adatlapon kapnak tájékoztatást a küldeményeikkel kapcsolatba hozható szén-dioxid kibocsájtásról. A kapott értékek a szállítási rendszer fenntarthatóságának mérhető alapját képezi.

Így bizonyítottá válik, mi érhető el a klímavédelem területén a Gebrüder Weiss “zöld logisztika” koncepciójával.

A CO2-kibocsátás számítása a DIN.EN 16258:2011 európai szabvány szerint történik. A CO2-értékeket az IVE mbH EcoTransIT szoftverének segítségével állapítják meg. A számítás alapja a küldemény tényleges súlya a gyűjtőszállítmányok fuvarlistáján szereplő adatok alapján. A számítás során figyelembe veszik a pontos szállítási távolságot is, amelyet a feladó és a címzett címe, valamint az átrakási pontok alapján számítanak ki.

“A szállítás szakaszokra történő felosztása garantálja az adatok lehető legpontosabb kiszámítását, hiszen mérhető beszállításra, főfutamra és kiszállításra is. Ezen felül a kikötőkön keresztüli szállítást is figyelembe vesszük,” mondja Uwe Meyer, a System Alliance Europe ügyvezetője.

Az ökológiai és ökonómiai egyensúlyra való törekvés előnyeit a Gebrüder Weiss Szállítmányozási és Logisztikai Kft. ügyfelei is élvezhetik. A CO2-kalkulátor segítségével egyértelműen számszerűsíthető az áruforgalom emissziója, valamint a fejlesztések is láthatóvá tehetőek. A vállalat törekvése, hogy minden gazdaságilag és ökológiailag ésszerű eszközt megragadjon annak érdekében, hogy hozzájáruljon az egészséges környezethez.

forrás: raktaram.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes