Nyár végi hajrá

titleAz iskolakezdés előtti utolsó időszakot kihasználva másfél hetes vágányzár lesz a ráckevei és a gödöllői HÉV-vonalakon. Soroksár és Vágóhíd, illetve az Örs Vezér tere és Csömör között több helyen is felújítják a vágányokat.

 

A HÉV üzemeltetési engedélyéhez kapcsolódva tíz napos vágányzár lesz az említett két vonalon. A pályafelújítást több részletben végzik, ezért a gödöllői vonalon folyamatosan változik a forgalmi rend.

Gödöllői HÉV

Augusztus 21-én üzemkezdettől 30-án üzemkezdetig Cinkota és Csömör állomások, míg az érintett két hétvégén Cinkota és az Örs Vezér tere között nem járnak a vonatok. A gödöllői vonal szerelvényei augusztus 23-27. között a teljes vonalon közlekednek, de Cinkota és Kavicsbánya, forgalmi kitérő között csak a bal (Gödöllő irányú) vágányon, a megszokottnál ritkább követéssel.

925
A gödöllői vonatok hétköznap a teljes vonalon közlekednek, de a megszokottnál ritkábban. A vonatokat kisegítve az állomás mögött autóbuszok is várják az utasokat

HÉV-pótló buszok közlekedése

Amint említettük, a csömöri vonalon a felújítás ideje alatt buszok közlekednek, hétköznap Cinkota és Csömör között H3-as jelzéssel. A busz a nagytarcsai volánjárat fordulójából indul, és Árpádföld, Bekecs utca érintésével éri el Csömört. A járatok hétvégén H2-es jelzéssel az Örs Vezér teréig közlekednek, ekkor Cinkotán a 92-es megállójában állnak meg.
Hétvégén az Örs Vezér tere és Cinkota között a H1-es jelzésű buszt érdemes választani, mert a csömöri járat szóló kocsikkal jár.
Az egyvágányon járó HÉV-ek ritkábban tudnak közlekedni, ezért a csúcsidei kapacitást csak buszok segítségével tudják biztosítani. Reggel és délután H4-es jelzéssel autóbuszok indulnak Cinkota és Gödöllő között, amelyek nem érintik Szilasligetet és Mogyoródot. Külön érdekesség, hogy a buszok Cinkotán, az egykori 46-os járat Anilin utcai fordulójában várják meg az indulási idejüket. A H4-es járatra a 92-es busz megállójában, míg a H1-es jelzésű pótlóra a csömöri járathoz hasonlóan a buszfordulóban tudnak felszállni.

Ráckevei HÉV
A ráckevei vonalon augusztus 21-én üzemkezdettől 30-án üzemkezdetig folyamatos vágányzárat vesznek fel Soroksár, Hősök tere és Vágóhíd között. A vonatok helyett H1-es jelzéssel a kimaradó szakaszon autóbuszok közlekednek. Munkanapokon egy kisegítőjárat is indul H2-es jelzéssel Soroksár, Hősök tere és Kispest, Határ út között. A H2 az érintett HÉV-megállókon kívül a Nagykőrösi út (Határ út) megállóhelyen is megáll. A Határ úton a 914, 950-es éjszakai buszok Rákospalota irányú megállóhelyén lehet a HÉV-pótlóra felszállni.

952
A ráckevei vonalon is folyamatosan gondozták a pályát, de a budapesti szakaszra már nagyon ráfért a felújítás. A felvétel egy vágányzár alkalmából Szigetszentmiklós, Gyártelep állomáson készült, ahonnan ekkor visszafordultak a vonatok Ráckeve és Tököl felé

A H1-es jelzésű buszok vágóhídi végállomását a Kvassay Jenő úti átvágásban, a HÉV-végállomás közelében jelölték ki. Felhívjuk Olvasóink figyelmét, hogy csúcsidőben Soroksáron egyszerre négy busz várja az átszállókat, ebből az első három H1, míg a negyedik H2-es jelzéssel indul tovább.
Az augusztusi felújítás után szeptemberben is hasonló vágányzárakra kell készülni, ekkor már Szentendre is csatlakozik, ahol várhatóan a hónap közepétől öt hétvégén át nem járnak a vonatok Békásmegyer és Szentendre között.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes