Nyolcezren voltak a virtuális Szoftverbörzén

image Véget ért a Szoftverbörze. A kizárólag interneten elérhető kiállítás három nap alatt 7800 látogatót fogadott, így minden kiállítóra 270 érdeklődő jutott. A szervezési mód újszerűsége miatt a rendezők pozitívan értékelik az adatokat.

Nyereménysorsolással fejeződött be az 1. Magyar Virtuális Szoftverbörze és Informatikai Kiállítás. A rendezvény azonban nem csak ennek köszönhetően zárt pozitív hangulatban: a Szoftverbörzére három nap alatt 7800 érdeklődő látogatott el, ami azt jelenti, hogy a 29 kiállítót átlagosan 270-en keresték fel. A legnépszerűbb standra több mint 700 alkalommal kattintottak.

„Előzetesen több látogatóra számítottunk ugyan, de összességében sikeresnek tartjuk a rendezvényt. Sok bíztatást kaptunk a kiállítóktól, így jövőre mindenképpen szeretnénk megszervezni a 2. Virtuális Szoftverbörzét” – mondta Angyal Gábor kiállítási igazgató. „Mind a kiállítók, mind a látogatók most ismerkednek az új technológiával, ami egyébként kitűnően vizsgázott” – értékelte az adatokat Laczkó János, a rendezvény technikai igazgatója.

Vidéki és külföldi látogatók – meglepő arányban

A virtuális formának köszönhetően idén csak internetkapcsolatra volt szükség ahhoz, hogy valaki kilátogasson a Szoftverbörzére, így az érdeklődők megspórolhatták az utazás és a szállás költségét. Valószínűleg ezzel függ össze, hogy a magyarországi látogatók több mint negyede nem Budapestről kattintott a rendezvény honlapjára, ráadásul az összes résztvevő 7 százaléka külföldről érkezett.

„Ez többek között annak is köszönhető, hogy a magyar partnerén keresztül egy olasz vállalat is megjelent a Szoftverbörzén, aki a külföldi ügyfeleit is meghívta a rendezvényre. Mindez különösen jól példázza, hogy egy virtuális kiállítással hogyan törölhetők el a térbeli korlátok” – magyarázta Angyal Gábor.

Bár a kiállítás bezárt, a honlapról letölthető a rendezvény tanulságait összefoglaló Szoftverbörze Magazin. A lap többek között tartalmazza a rendezvény idején elhangzó előadásokat is, melyekből a két legnépszerűbbet már több mint százan nézték meg. A kiállítást szervező MetaNet Kft. az első Virtuális Szoftverbörze sikerén felbátorodva azt ígéri, hogy több olyan érdekes megoldással jelentkezik a közeljövőben, melyek segítségével kihasználhatók a virtuális világ lehetőségei.

A kiállítás weboldala:

www.szoftverborze.hu

 

A Szoftverbörzét támogató szakmai szervezetek:

IVSZ, MATISZ, NJSZT

A Szoftverbörze kiemelt médiatámogatói:

Techline, Terminal, Prim Online

A Szoftverbörze médiatámogatói:

Computerworld, Depo.hu, Gazdasági Rádió, Logportál, NPort.hu, PC World, Szoftver.hu, Technet.hu, Ügyvitelbázis

A Szoftverbörze támogatói:

VT-Soft, IFS, LEDEXPO

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes