Nyílt pályán – Nemzeti Vasúti Kerekasztal

A Magyar Államvasutak Zrt. Nyílt Pályán – Nemzeti Vasúti Kerekasztal címmel szakmai-társadalmi vitanapot rendez a vasúti közlekedés és a MÁV jelenlegi helyzetéről, lehetséges fejlődési irányairól, jövőjéről. Az új vasút-politikai koncepciótervezet kidolgozását elősegítő rendezvényt Szarvas Ferenc, a MÁV elnök-vezérigazgatója hívta össze azzal a céllal, hogy a vasúttal (is) foglalkozó szakmai és társadalmi szervezetek kifejthessék a témában gondolataikat, javaslataikat.

A 2010. szeptember 15-én megrendezendő Vasúti Kerekasztal célja a vasúti közlekedés és a MÁV jelenlegi helyzetének, lehetséges fejlődési irányainak, jövőjének áttekintése, a szakmai vélemények, javaslatok összegyűjtése és rendszerezése lesz. A vitanapon, amely egyben a vasút-politikai koncepciótervezet kidolgozását megelőző szakmai-társadalmi párbeszéd fóruma, a hatóságok, a vasúti szakma, a vasúti szakszervezetek, valamint egyéb szakmai és társadalmi szervezetek képviselői vesznek részt.

A nemzeti vasúttársaság vezetője úgy véli, a rendezvény legnagyobb hozadéka, hogy hosszú évek óta először egyetértés születhet a MÁV és a vasút legalapvetőbb kérdéseiben, és egy szélesebb társadalmi és szakmai alapokon nyugvó vasúti stratégia jöhet létre. Az esemény egyben lehetőséget teremt arra, hogy helyreálljon a párbeszéd és növekedjen a bizalom a vasúti szakma és a vasúttal foglalkozó szakmai és társadalmi szervezetek képviselői között.

A stratégiai kérdésekkel foglalkozó rendezvény előadói lesznek többek között dr. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, Dr. Kulcsár Béla, a Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki Karának dékánja, Dr. Vörös Attila, a Közlekedéstudományi Intézet tudományos igazgatója, Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője, Csanádi István, a Vasutas Települések Szövetségének elnöke és dr. Mosóczi László, a MÁV Zrt. vezérigazgató-helyettese. Az előadásokat követő vitában, majd az e a célra létrehozott internetes felületen a hallgatóság soraiban helyet foglaló szakmai és társadalmi szervezetek képviselői is kifejthetik a vasúttal, a vasút megújulásával kapcsolatos véleményüket.

 

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes