Önszerveződés egymás támogatására

Október 1-én tartották a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubjának alapító ülését, mely teljesen újszerű kezdeményezésnek számít a logisztikai szektorban.

A Klub célja, hogy keretet adjon annak az egymást támogató, tapasztalatcserén alapuló közösségnek, melyben a tagok egymástól tanulhatnak, gyakorlati ismereteket oszthatnak meg egymással. A Klub megalakulását az alapító Ghibli Kft. ügyvezetője, Szabó Zoltán jelentette be májusban országos konferenciájukon. Magán az alapító ülésen a tagok ünnepélyes keretek között aláírták a Klub működését összefoglaló Chartát. A rendezvényen a tagok kifejezték lelkesedésüket, Kovács Tibor, a Tetra Pak Zrt. logisztikai vezetője, alapító tag így nyilatkozott: „ Látszik, hogy egyféleképpen gondolkozunk, és mindenki tele van érdeklődéssel, kíváncsisággal.” A Klub létrehozott egy kifejezetten csak tagok által elérhető weboldalt is, ahol gyors kérdések feltételére, gyors segítségadásra is lehetőség van. A Ghibli Kft., mint a Klub alapítója, 3-4 havonta tervez klubrendezvényeket, amelyek lehetőséget biztosítanak a tagok kötetlen szakmai beszélgetésére, személyes kapcsolatok erősítésére. Ennek az összefogásnak azért van jelentősége, mert a logisztikai vezetőknek komoly nehézségekkel kell a mostani piaci körülmények között szembenézniük. A megcsappant forgalom miatt készletszintet és költségeket kell csökkenteni. Ezért fontos támogatást kaphatnak egymástól egy-egy szakmai probléma, helyzet gyors megoldásában. Magyar Szabolcs, a Stribel Hungary Kft. supply chain managere fogalmazta meg: „Elsősorban a szakmai támogatások miatt léptem be a klubba, és amiatt, hogy kitekintést kapjon az ember a saját kis világából, amiben él nap-mint-nap. Lássa azt, hogy a hasonló vezetők milyen problémákkal küszködnek, illetve milyen problémákra számíthatnak a jövőben. Szerintem ez lesz ennek az egyik nagy előnye” Az alapító ülésen elindult a szakmai egyeztetés a tagok – jelenleg kb. 40 fő – között, átadták egymásnak, ki épp milyen logisztikai nehézségekkel küzd. A jelenlévők biztosak voltak abban, hogy a jövőben a Klubon keresztül sokkal hatékonyabban tudják majd megoldani az egyes problémákat, gyorsabban kapnak segítséget egymástól. A Klub Alapító Elnöke, Szabó Zoltán így összegezte a rendezvényt a nap végén: „ Nagyon jól sikerült az alapító ülés, azt látom, hogy elindult a Klubélet, és úgy indult el, ahogyan az szerettük volna.” Tekintse meg az alapító ülésen készült videót:

http://www.youtube.com/watch?v=eQVQcTN4_gA

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes