Nő a késve fizető vállalkozások száma

A gazdasági válság következményeként folyamatosan nő a késve vagy egyáltalán nem fizető vállalkozások száma. A csődtörvény módosítása sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, az eljárások egyre tovább tartanak – cikkezi a Népszabadság.

Jelenleg a vállalatok számláinak kilenc százalékát a 90 napos halasztott fizetési határidőn belül sem egyenlítik ki, és ez a jelenség egyértelmű romlást jelent a válság előtti helyzethez képest, amikor csupán öt százalék volt ez az arány.

Harka Péter, az Atradius Követeléskezelő magyarországi fióktelepének vezetője szerint az idén 15 százalékkal növekedett a követeléskezelésre átadott ügyek száma Magyarországon. Ez mindenképpen jó jel, mert úgy tűnik, hogy a magyar cégek is belátták, hogy a külsős behajtó cégek alkalmazása ez egyik legjobb védelmi stratégia a nemfizetések ellen.

Azt, hogy a 2009 szeptember 1-én életbe lépett csődtörvény nem működik kellőképpen, jól mutatja, hogy az Atradiusnál lezárt követeléskezelési ügyek száma 10 százalékkal csökkent, míg a nyitott ügyek általános élettartalma 15 százalékkal nőtt. Ennek hátterében az áll, hogy a válság hatására tovább nőtt a felszámolások száma az idén, az Atradius adatai szerint 20 százalékkal, melyek 2-3 évig is eltartanak.

forrás: nol.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes