Németországban tervezi európai központját a kínai BYD autógyár

Németországban akarja felépíteni európai központját a kínai BYD autógyár. A társaság értékesítési igazgatója a Welt online-nak elmondta, hogy a gyárat egy nagyobb repülőtér tőszomszédságában szeretnék létrehozni. A helyszínről még az idén döntenek. Az európai piacra szánt autókat egyelőre Kínában fogják gyártani.

A társaság elsősorban környezetbarát autókkal szeretne Európában hódítani: terveik szerint 2011-től árusítják majd Európában a hibrid meghajtású F3DM modellt és az E6-ost, amely kizárólag elektromos motorral fog menni.

A BYD a tíz legnagyobb kínai autógyár egyike, a csoport eredetileg akkumulátorok gyártásával kezdte tevékenységét, autókat 2003 óta állít elő.  A társaságban 10 százalékos részesedése van Warren Buffett amerikai nagybefektetőnek, és nemrégiben a VW és a Daimler is együttműködési megállapodást kötött vele. A VW az akkumulátorok és a meghajtás előállításban dolgozik együtt a kínai céggel, a Daimler a BYD elektromos autókat tervezi közös márkanév alatt továbbfejleszteni és piacra dobni.

A BYD Európában elsősorban a vállalatok flottavásárlására alapoz, mert a válság elmúltával a cégek bővítik szolgálati gépkocsi parkjukat. A társaság 2015-ben a világ legnagyobb autógyára szeretne lenni.

 

Forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes