NKH: nem a Red Bull Air Race budapesti futamára

A Nemzeti Közlekedési Hatóság Légiközlekedési Igazgatósága július 6-án kelt határozatában elutasította a Red Bull Air Race Világbajnokság 2010-es magyarországi futamának megrendezéséhez szükséges, eseti légtér kijelölésére vonatkozó kérelmet – tájékoztatott az NKH kommunikációs osztálya.

image

A döntés indoka, hogy a rendezvény megvalósulása közrendvédelmi, közbiztonsági, tűz- és vagyonvédelmi szempontból túlzott kockázatot jelentene. Egy esetleges légi baleset Budapest belvárosában kiszámíthatatlan következményekkel járna.
A szervező által térítés ellenében felkért biztonsági erők mellett a rendészeti szervek (rendőrség, tűzoltóság, katasztrófavédelem) és mentőszolgálat további egységeinek kellene készenlétben állniuk. A légi bemutató közvetett biztonsági költségei a tervezett helyszínen és időpontban sokszorosan meghaladják egy másutt és máskor megrendezett hasonló esemény azonos célú kiadásait.

A kérelmező az elutasító határozattal szemben a közlést követő tíz munkanapon belül fellebbezést nyújthat be. A fellebbezésről a Nemzeti Közlekedési Hatóság Központi Hivatala dönt. A határozat ellen a mai napig fellebbezés nem érkezett.

Forrás: integratorforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes