NKH: újabb ideiglenes engedélyt kért az üzemeltető az M6-os Szekszárd-Dunaújváros szakaszára

Újabb ideiglenes forgalomba helyezési engedélyt kért az üzemeltető az M6-os autópálya Dunaújváros-Szekszárd közötti szakaszára, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) december 31-ig dönt az engedély meghosszabbításáról – tájékoztatott az NKH.

"Tekintettel arra, hogy a hátralévő munkálatok még nem készültek el teljes körűen, az M6 Tolna Autópálya Koncessziós Zrt. megkérte az ideiglenes forgalomba helyezési engedély 2011. végéig történő meghosszabbítását" – tájékoztatott Szabó Aliz, az NKH kommunikációs referense.
Arra a kérdésre, hogy a végleges engedélyhez szükséges feltételek közül melyeket nem teljesített az üzemeltető zrt., a sajtóreferens konkrétumokat nem közölt, tájékoztatása szerint a mostani eljárás célja, hogy meghatározzák a "további műszaki és dokumentációs feladatokat".
Az M6-os 65,1 kilométeres Dunaújváros és Szekszárd közötti szakaszára az autópálya átadásának napján, 2010. március 31-én adott az NKH ideiglenes forgalomba helyezési engedélyt. Az akkori közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint azért, mert pályaszakasz koronaélen – az útpadka szélső vonalán – kívüli befejezésén folyamatosan dolgoznak.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium júliusban átfogó műszaki felülvizsgálatot rendelt el az M6-os érintett szakaszára. Ennek keretében a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ az aszfaltburkolatok és alaprétegek rétegvastagságát, a szalagkorlátokat és vadvédő kerítéseket ellenőrzi. Megvizsgálja továbbá a rézsűk, töltések anyagösszetételét, tömörségét, a beszállított építőanyagok és a föld minőségét, kiemelt figyelemmel a május végi beomlás környezetére. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vizsgálat részleteit csak annak év végi várható lezárulása után hozza nyilvánosságra.

Forrás: integratorforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes