NIF Zrt: december közepén adják át a 86-os főút Szelestét elkerülő szakaszát

December közepén adják át a 86-os főút Szeleste községet elkerülő szakaszát, a település így mentesül az átmenő forgalom alól, a közlekedés gyorsabbá és biztonságosabbá válik az új szakaszon – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

A kivitelezési munkák a terveknek megfelelően lezárultak, a műszaki átadás november utolsó napján kezdődött meg és várhatóan december közepéig tart, ezt követően adják át a Szombathely térségében folyó komplex közútfejlesztés részeként megépült elkerülő utat – a közlemény szerint.

Az óránként 110 kilométeres sebességre tervezett, kétszer két forgalmi sávos útszakaszt 3,76 km hosszon új nyomvonalon építették meg, a Vátot elkerülő úton pedig a kétszer egy sávot a 88. számú főút csomópontjától kétszer két sávosra egészítették ki, 1,5 kilométer hosszon.

A beavatkozás során az útszakaszon egy felüljárót és egy hidat is építettek. Emellett egy sor környezetvédelmi beruházás is megvalósult, például vadvédő kerítést és az útról lefolyó csapadékvíz tisztítását végző, úgynevezett biofiltrációs árkot építettek.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. nyílt közbeszerzéssel választotta ki a kivitelező Magyar Aszfalt Kft.-t. A beruházást az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként valósították meg.

A támogatás összege csaknem bruttó 3,7 milliárd forintot tett ki, ebből 15 százalék volt az operatív programon belüli hazai forrás, 85 százalék pedig az ERFA-ból származott.

 

forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes